Erhverv
BREAKING

Modehuset Louis Vuitton lander rekordhøjt overskud i Danmark

Meget tyder på, at forbrugerne i stedet for at bruge penge på rejser og oplevelser har kastet sig over luksustasker og lædervarer under pandemien.

Foruden lædervarer, flere modemærker, ure, smykker og makeup sælger koncernen bag Louis Vuitton også flere mærker spiritus og champagne. Arkivfoto: Gregers Tycho

For niende år i træk har det franske modehus Louis Vuitton, der er kendt for sine ikoniske lædertasker og luksuskufferter, tjent rekordmange millioner i Danmark.

Ikke engang coronakrisen og de manglende turister som følge af pandemien har kunnet tage pusten fra det kendte luksusbrand, der hitter som aldrig før og er gået markant frem målt på både bruttofortjeneste og årsresultat.

Ifølge et nyt regnskab tjente selskabet sidste år 64 mio. kr. efter skat mod 56 mio. kr. året forinden. Samtidig voksede selskabets bruttofortjeneste fra knap 90 mio. kr. i 2019 til 93 mio. kr. i det seneste regnskab.

»Året 2020 var selvfølgelig specielt pg.a. covid-19-krisen. Vi oplevede et fald i turistklientellet og en vækst i lokale klientel og e-handel, der i sidste ende næsten kompenserende hinanden,« lyder det fra ledelsen, der omstændighederne taget i betragtning er »meget tilfreds« med udviklingen i året.

Der er da også nok at være tilfreds med. For omkring et år siden frygtede brandet nemlig, at coronakrisen og den manglende omsætning fra turister i København ville koste selskabet en tilbagegang på 20 pct.

Men det er altså ikke tilfældet. I stedet tyder meget på, at de globale nedlukninger verden over har fået forbrugerne til at handle luksusvarer som aldrig før. Og på den måde lykkedes det den danske del af Louis Vuitton at afværge den forventede tilbagegang med et øget fokus på onlinehandel og en stram styring af selskabets udgifter.

»Vi forventer en vækst i salget i 2021, det lave salg i lukningsperioden sidste år taget i betragtning. Vi vil udelukkende fokusere på udvikling af det lokale klientel. Turisterne forventes ikke at være tilbage før udgangen af 2021,« skriver ledelsen.

Louis Vuitton har 20 fuldtidsansatte i Danmark og holder til på Strøget i København.

Den danske del af selskabet ejes af Louis Vuitton Malletier S.A. i Frankrig og udgør en lille del af den verdensomspændende koncern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH).

Bag koncernen står storaktionær og topchef, Bernard Arnault, der er Europas rigeste og samtidig indehaver af den formue, der indtil videre er steget mest i verden i 2021. Det gør ham i øjeblikket til verdens næstrigeste efter Amazon-stifter Jeff Bezos.

Fra årsskiftet og frem til nu er Bernard Arnaults formue steget med 61,5 mia. dollars ifølge Bloomberg. Det gør, at hans samlede formue nu vurderes til at være på 176 mia. dollars.

BRANCHENYT
Læs også