Erhverv

Pandora-milliardær går ind i privat sygepleje

I øjeblikket er der strejke blandt de offentlige sygeplejersker. Nu har har en milliardær valgt at gå ind i branchen for privat sygepleje, men det har ingen sammenhæng med sygeplejekonflikten, lyder det.

Artiklens øverste billede
René Sindlev skabte sin formue på børsnoteringen af smykkeselskabet Pandora. Hans koncern har aktiver for et milliardbeløb, og Sindlev har flere gange optrådt på lister over Danmarks rigeste. Foto: RS Group

Milliardæren René Sindlev, der skabte sin formue på børsnoteringen af smykkekoncernen Pandora, har valgt at gå ind i branchen for privat sygepleje. En branche, der ifølge historier i medier har været i spirende vækst de seneste år.

René Sindlevs selskab RS Group er således medstifter af og hovedaktionær i det nye firma Private Nurse ApS, som blev grundlagt den 16. juni.

Selskabet har ifølge cvr-registeret til formål at »drive sundhedspleje og hjemmesygepleje«. Men ellers er det på nuværende tidspunkt sparsomt med oplysninger om det nye foretagende.

Hverken Henrik Grønfeldt-Sørensen, direktør i René Sindlevs forretningsimperium, eller Johanne Sand, adm. direktør i Private Nurse, vil på nuværende tidspunk sige noget om det nystiftede selskab.

Henrik Grønfeldt-Sørensen oplyser dog, at Private Nurse »ingen sammenhæng« har med den igangværende sygeplejekonflikt, som har ført til strejke blandt landet sygeplejersker.

Johanne Sand stoppede som sygeplejerske i det offentlige grundet arbejdsforholdene. Hun har de seneste år været privat sygeplejerske og står nu i spidsen for nystiftede Private Nurse. Foto: Jacob Ehrbahn

Johanne Sand, der er adm. direktør i og ejer af 40 pct. af Private Nurse, har de seneste år været en flittig gæst i medierne, da hun for år tilbage valgte at opgive jobbet som sygeplejerske i den offentlige sektor for at etablere det private sygeplejebureau Yournurse.

Hun fortalte i 2019 i et interview til Politiken, at hun med privat sygepleje er med til at fastholde sygeplejersker i faget, frem for at de søger arbejde i andre brancher.

»Derudover anerkender og honorerer jeg sygeplejerskerne rent lønmæssigt for det kæmpe ansvar, de dagligt har, når de står med syge menneskers liv i deres hænder. Vi sygeplejersker holder utrolig meget af vores arbejde og passer, plejer og yder omsorg, fordi vi ikke kan lade være. Hvorfor må vi så ikke tjene en løn, som svarer til det ansvar, vi står med? Hvorfor er vi ikke lige så meget værd som andre faggrupper? Det er, som om det er fy-fy, og at vi i omsorgsfagene anses som grådige, hvis vi går til det private,« sagde Johanne Sand til Politiken.

Hun forklarede videre, at hun ikke havde begyndt det private sygeplejebureau, hvis forholdene i det offentlige ifølge hende havde været bedre.

Antallet af sygeplejersker, der er søgt fra det offentlige mod den private sektor, er de seneste år steget markant. Det skrev OPS-Indsigt, som er Danmarks største nicheportal inden for offentlig-privat samarbejde, tilbage i 2019.

Dansk Sygeplejeråd har i en analyse konstateret, at antallet af private sygeplejersker fra 2013 til 2019 steg med 19 pct. mod en vækst på 8 pct. af sygeplejersker i den offentlige sektor i samme periode.

»Jo mere presset et offentligt sundhedsvæsen bliver, jo mere åbnes der for, at der skabes ulighed i samfundet, så dem, der har råd til det, er villige til at betale for supplerende ydelser. Det er ikke anderledes i vores faggruppe end i andre faggrupper, at nogen så er villige til at slå sig ned og etablere sig med egen virksomhed. Det kan vi se, at flere sygeplejersker gør. Nogen etablerer firmaer og andre er selvstændige. Min fornemmelse er, at det udvikler sig i de her år,« sagde Grethe Christensen, formand i Dansk Sygeplejeråd, i 2019 til Sjællandske Medier.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.