Erhverv

Brillekæden CrossEyes er blevet opkøbt af flere tidligere ejere

Det sker, efter selskabet i juni anmodede om rekonstruktion, fordi en gammel konkurssag truede den danske optikerkæde.

Artiklens øverste billede
Brillekæden Crosseyes ekspanderede voldsomt som franchisekæde frem til 2017, da hovedkontoret gik konkurs. Nu skal konceptet for anden gang drives videre i et nyt selskab. Arkivfoto: Stine Rasmussen

Brillekæden CrossEyes, der efter flere år med tung gæld var tæt på at dreje nøglen om, er blevet opkøbt af et nyt selskab.

Det oplyser Rune Richelsen, der er senioradvokat hos Bech-Bruun Advokatpartnerselskab og har stået for rekonstruktion af det danske brilleselskab.

Selvom det er et nyt selskab, der har købt aktiviteterne ud af CrossEyes Grops, er det ikke ukendte folk, der skal drive den danske brillekæde med otte butikker og omkring 36 medarbejdere videre.

Søren Møller, der stiftede CrossEyesi 2010, mener, at det er realistisk at drive brillekæden videre i et nyt set-up. Pr-foto: Lasse Hyldager/CrossEyes.

Bag det nye selskab står nemlig Anker Stensig Andersen og Steen Zaulich, der også ejede omkring 30 pct. af Cross Eyes Group, som i juni anmodede om rekonstruktion, fordi en fire år gammel konkurssag og et mislykket væksteventyr havde sat kæden i stor gæld.

»Der er indgået en endelig handel, hvor aktiviteterne fra CrossEyes er blevet virksomhedsoverdraget uden indsigelse fra kreditorerne. Flere konkurrerende kæder var interesseret i at overtage aktiviteterne, men i sidste ende gik det til højestbydende,« siger Rune Richelsen.

Han har tidligere vurderet, at CrossEyes Group har gæld for omkring 30 mio. kr. Men efter at have set nærmere på selskabets bogføring er vurderingen nu, at kæden har gæld for omkring 20 mio. kr. Heriblandt er en del af gælden til Skat og tidligere leverandører.

»Gælden i det nuværende CrossEyes er mere eller mindre tabt. Der kommer formentlig en eller anden dividende til kreditorerne i forbindelse med salget, men størstedelen af kravene er tabt,« siger rekonstruktøren.

Det er ikke første gang, at CrossEyes har problemer med driften. For fire år siden satsede selskabet stort og kastede sig over det britiske marked. Samtidig planlagde ejerne bag at åbne 300 butikker internationalt og udbrede konceptet via en fraischemodel.

Det hele slog fejl, og CrossEyes trak i stedet et spor af konkurser, tvangsopløsninger og vrede franchisetagere efter sig.

»Det kan sagtens være, at der er sket nogen ting i det tidligere selskab (CrossEyes Group red.), som skal undersøges efterfølgende og måske ikke er i god skik. Det kan jeg ikke svare på, men hvis man isoleret ser på virksomheden og driften, har jeg ikke nogen grund til at tro, at selskabet ikke kan være sundt. Med den nye konstellation starter selskabet på en frisk, fordi der ikke følger nogen gældsforpligtelser med udover den gæld, der bruges til finansiere købesummen,« siger Rune Richelsen i forbindelse med virksomhedsoverdragelsen.

CrossEyes blev stiftet af Søren Møller for 11 år siden. Siden har han stået i spidsen for brandet som både hovedaktionær og direktør.

Søren Møller er dog umiddelbart ikke en del af det nye set-up.

»Det har været nogle vilde og intense uger. Jeg har kæmpet benhårdt for at sikre at bevare ånden og det, jeg har skabt. Det er lykkedes nu, men min fremtid er ikke drøftet endeligt. I første omgang har jeg brug for lige at trække stikket,« siger Søren Møller, der har taget personlige lån »for et millionbeløb« for at sikre CrossEyes’ overlevelse de seneste år.

Steen Zaulich, der sammen med Anker Stensig Andersen fremadrettet skal drive brillekædens koncept videre, skriver i et skriftligt svar til Finans, at Søren Møller fortsætter som »founder og kulturbærer« i virksomheden.

Derfor vil selskabets struktur og kultur også blive videreført.

»Vi glæder os nu til at se fremad og koncentrere os om det fantastiske fundament, der efterfølgende er blevet bygget op omkring de danske butikker, der, på trods af corona, har udvist stor vækst og en særdeles positiv udvikling,« lyder det fra Steen Zaulich.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.