Serier

Bjarke Ingels halverer resultatet under coronakrisen

Et skidt 2020 er afløst af et 2021, hvor det højt profilerede arkitektfirma BIG ser store grønne vækstmuligheder.

Corona rammer verden
Efter et skidt 2020, ser Bjarke Ingels store perspektiver i den stigende efterspørgsel på bæredygtige byggerier.

Coronakrisen har været hård for den danske superarkitekt Bjarke Ingels. Det danske selskab Bjarke Ingels Group A/S har således næsten halveret resultatet fra 85 mio. kr. i 2019 til 46 mio. kr. i 2020, viser selskabets årsregnskab.

»Pandemien resulterede i, at adskillige igangværende projekter midlertidigt blev sat på pause,« skriver ledelsen i regnskabet.

Bjarke Ingels Group A/S omfatter enheder, som leverer arkitektur-løsninger i Danmark, Spanien, Kina, USA og Thailand. Koncernens samlede finansielle aktiviteter er omfattet af regnskabstallene for BIG Brand Group, hvor resultatet er gået fra 86 mio. kr. i 2019 til 59 mio. kr. i 2020.

Da pandemien ramte i foråret sidste år, nedjusterede det højt profilerede arkitektfirma forventningerne. I stedet for at jagte vækst og profit blev fokus rettet mod at fastholde positionen rundt omkring i verden.

»Fra det justerede perspektiv var 2020 et tilfredsstillende år for BIG Brand Group,« konkluderer ledelsen.

Og ifølge BIG-ledelsen er der allerede godt gang i forretningen igen. Projekterne, der blev sat på pause, forventes at blive sat i gang igen, og selskabet ser store vækstmuligheder i 2021.

Blandt andet ser BIG store perspektiver i Kina, hvor arkitektvirksomheden har etableret en ny permanent enhed i Schenzhen.

Den udtalte optimisme bygger i høj grad på den hastigt stigende efterspørgsel på bæredygtige byggerier. Her investerer BIG i viden og kompetencer for at være med på de allermest visionære projekter.

Selskabet fremhæver bl.a. en fabrik, som BIG’s arkitekter har tegnet for den norske møbelproducent Vestre. Fabrikken ligger midt i en norsk skov og påstås at være verdens mest miljøvenlige møbelfabrik.

Et andet eksempel på BIG’s grønne fokus er projektet BioDivercity i Malaysia. Her er der tale om en flydende by, der ifølge aktørerne bygger på de mest bæredygtige teknologier, der er tilgængelige i øjeblikket.

Bjarke Ingels meldte sig i fjor ind i et eksklusivt selskab af rige danskere.

Med en formue på 1,9 mia. kr. optrådte han for første gang på listen over Danmarks 100 rigeste. Bjarke Ingels var nummer 82 på listen, der årligt udarbejdes af Berlingske.

Læs også
Top job