Erhverv

Coronakrisen har skubbet Aarstiderne tættere på milliarden

Coronakrisen har for alvor fået danskernes munde til at løbe i vand over måltidskasseløsninger. En af Danmarks ældste af slagens, Aarstiderne, har tjent et trecifret millionbeløb i 2020 - og det skyldes i høj grad de store nedlukninger, mener man.

Annette Hartvig Larsen er adm. direktør i Aarstiderne, som har haft stor succes med sine måltidskasser gennem de sidste mange år. Foto: Jan Dagø

Det er ikke mange positive tillægsord, man kan knytte til den snart 1,5 år lange coronakrise, som stadig hærger i Danmark. Virksomheden Aarstiderne er imidlertid tættere på milliarden end nogensinde før - og det er til dels krisens fortjeneste.

Sådan lyder det i hvert fald fra ledelsen i Aarstidernes netop offentliggjorte regnskab.

»Danmark har oplevet total nedlukning to gange, og især den første lockdown i marts 2020 skabte en øget efterspørgsel hos alle online detailhandler,« skriver ledelsen.

Aarstiderne, der har eksisteret siden 1988, lever måltidskasser til hele landet. Der kan være alt lige fra frugt og grønt-kasser til 10 minutters-kasser, slankekasser og klassiske måltider. Og det har danskerne for alvor givet sig i kast med under coronakrisen.

Med en rekordomsætning på 760 mio. kr. kravler den danske måltidskasseservice langsomt, men sikkert mod milliarden. Årets overskud ramte 36,9 mio. kr. Og selvom det ikke er det bedste resultat i virksomhedens historie, er ledelsen alligevel ganske tilfreds, udtrykker man i regnskabsberetningen.

Også Aarstidernes egenkapital brager i vejret og rammer 63,4 mio. kr. i 2020. Det er det højeste beløb nogensinde for virksomheden.

Selskabet Aarstiderne blev stiftet i 1988 under navnet Aps SPKR NR. 2222 med Per Emil Hasselbalch Stakemann som direktør. Gennem årene skiftede virksomhed navn flere gange, herunder til Aarstiderne og sidenhen til Urte-Compagniet under flere forskellige direktører.

I 1999 faldt valget på Aarstiderne A/S, og i 2003 blev Anette Hartvig Larsen ansat som adm. direktør.


Læs også