Erhverv

OL-rytter køber enormt hesteanlæg og nærmer sig milliardomsætning

Andreas Helgstrand investerer kraftigt i USA, hvor koncernen Global Equestrian Group nu har halvdelen af sin forretning.

Dressurrytteren Andreas Helgstrand vandt bronze ved OL i 2008 og står nu i spidsen for en milliardforretning. Foto: Ida Munch

Den olympiske medaljevinder Andreas Helgstrand er i fuldt firspring ved at udvikle sin forretning til verdens førende arrangør af hestesportsevents.

Som medejer af og adm. direktør for Global Equestrian Group har han netop offentliggjort opkøbet af et enormt hesteanlæg i Florida, hvor den danske koncern sidste år tillige investerede i et ridesportscenter.

Palm Beach International Equestrian Center - som det nyerhvervede anlæg hedder - omfatter 50 fuldtidsansatte, 22 ridearenaer samt 450 permanente stalde. I vinterhøjsæsonen udvides staben til 600 medarbejdere, når anlægget henover 12 uger er vært for den største og ældste hestesportsevent på kloden i kraft af 7.000 heste flankeret af ryttere fra flere end 40 forskellige lande.

»Palm Beach International Equestrian Center er et fantastisk brand inden for hestesportsevents. Vi vil udnytte hinandens viden, kompetencer og brands for at skabe en endnu stærkere virksomhed med en unik global position inden for dressur, ridebanespringning og events,« lyder det fra Andreas Helgstrand i en pressemeddelelse.

Efter opkøbet består Global Equestrian Group af 250 fuldtidsansatte og en årlig omsætning i niveauet 1 mia. kr. Samtidig medfører aktiviteterne i Florida, at koncernen fremover henter halvdelen af sin omsætning i USA.

Omdrejningspunktet i forretningen er opdræt af dressurheste, hvilket gennem årene har ført til flere end 800 videresalg og afstedkommet adskillige verdensmesterskaber til heste udviklet af Helgstrand Dressage.

Derudover består Global Equestrian Group af smykkefirmaet Helgstrand Jewellery samt rideudstyrs- og tøjfirmaet Kingsland Equestrian foruden altså flere internationale ridesportsanlæg.

Læs også