Erhverv

10 kroner mere til unge Lidl-ansatte

Ungarbejdere i kæden Lidl vil fremover kunne tælle lidt flere kroner på lønsedlen efter, at den danske afdeling har valgt at sætte lønnen op for de unge butiksansatte.

Lidl Danmark har ikke branchens bedste løn for ungarbejdere, men forsøger alligevel at holde på dem med ny lønstigning. Foto: Joachim Ladefoged.

Det er kronede dage for ungarbejderne i de danske Lidl-butikker. 10-kronede i hvert fald.

Lidl Danmark har nemlig besluttet sig for at hæve lønnen for alle sine ungarbejdere med 14 pct. fra 1. juli 2021. Det skal være en investering, lyder det fra virksomheden.

Sådan skriver Retailnews.

De unge butiksansatte i Lidl-kæden kan fremover se frem til 10 kr. mere i timen. Det vil sige, at deres løn nu er oppe på ca. 80 kr. i timen for arbejdet i supermarkederne. Når det så er sagt, er lønnen imidlertid ikke den højeste ungarbejderløn i branchen.

»Det er ikke gjort med branchens bedste løn. Derfor skal dette tiltag ses i sammenhæng med vores massive investering i gode udviklings- og karrieremuligheder, som gør det muligt for de unge mennesker at uddanne og udvikle sig fagligt såvel som personligt, samtidig med at de arbejder i Lidl,« forklarer Sine Dolberg, der er HR-direktør i Lidl Danmark, til Retailnews.

Hun tilføjer, at man alligevel er meget stolt af beslutningen hos Lidl selv.

»Jeg er glad for, at vi i dag kan præsentere vores nuværende og kommende ungarbejdere for en lønramme, der giver dem den anerkendelse, de fortjener,« siger hun.

Formanden for HK Handel, Mette Høgh, er ligeledes meget glad for Lidls beslutning.

»Det er så velfortjent og dejligt, at arbejdsgiverne vil honorere en så vigtig ressource i dagligvarehandlen – vi kan ikke klare os uden dem på den måde, butikkerne er struktureret i dag med de meget lange åbningstider. Med en meget lav ledighed og et stort behov for arbejdskraft, er det rigtigt godt, at Lidl nu sætter fokus på det helt indlysende: Bedre lønforhold,« siger hun.

Hun håber, at andre arbejdsgivere vil lade sig inspirere af Lidl Danmark og gøre det samme for at fastholde unge mennesker i branchen.

Læs også
Top job