• Opdateret 14/07/2021 kl. 14:13
Erhverv

Kasi-Jesper opgiver at få flere penge ud af Pandora

En uafhængig revisor fandt intet grundlag for at konkludere, at Jesper Nielsen blev snydt i en handel med Pandora.

Artiklens øverste billede
Jesper Kasi Nielsen har i årevis kæmpet for at få et milliardbeløb ud af Pandora med baggrund i en salgsaftale fra 2010. Undervejs har han solgt andele i et evt. provenu til bl.a. venner og følgere på Facebook. Foto: Niels Hougaard

Efter flere års kamp har Jesper ”Kasi” Nielsen opgivet at få flere penge ud af den børsnoterede smykkevirksomhed Pandora.

Det skriver han på sin Facebook-side.

Sagen har været behandlet i voldgiftsretten, hvor en uafhængig revisor skulle undersøge, om Pandora har betalt Jesper Nielsen for lidt for hans ejerandel i datterselskabet Pandora Central Western Europe.

Ifølge opslaget har revisoren ikke fundet grundlag for en sådan konklusion.

»Derfor har vi sammen med Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten i dag valgt at opgive sagen,« skriver han.

Pandora bekræfter sagens udfald:

»Sagen er blevet grundigt undersøgt af voldgiftsretten og den uafhængige revisor, og vi kan med tilfredshed konstatere, at de når samme konklusion som os. Det har været en lang proces, og vi er glade for, at der nu er sat endeligt punktum,« siger Jeppe Jensen, advokat i Pandora.

Boris Frederiksen har ingen kommentarer.

Sagen har rødder tilbage til 2010, da Jesper Nielsen stadig var en del af Pandora. Han blev særdeles velhavende på at sælge firmaets smykker primært i Tyskland, og undervejs etablerede Pandora og Jesper Nielsen (samt hans familie) et fælles selskab med salgsrettighederne til flere centraleuropæiske markeder, herunder det tyske.

Efter Pandoras børsnotering besluttede Pandoras ejer, Axcel, imidlertid at købe Jesper Nielsen ud af det fællesejede selskab, og han fik en aftale om 400 mio. kr. i hånden samt yderligere en earn out-betaling i 2015 afhængig af selskabets finansielle performance i den mellemliggende periode.

Da det endelige beløb skulle gøres op, var det gået så elendigt, at familien Nielsen slet ikke fik flere penge. Siden har erhvervsmanden beskyldt Pandora for at have snydt ham, og undervejs har han solgt andele i den forventede erstatning til private og bekendte for at finansiere opgøret mod smykkefirmaet.

Jesper Nielsen har under hele forløbet været særdeles sikker på, at han ville få et milliardbeløb ud, og han lovede at fejre sejren med en kæmpe fest i Royal Arena i København.

»Tak til alle, der støttede os de sidste 6,5 år i en utrættelig kamp, for retfærdighed for den lille iværksætter ift. den store stærke kapitalfond,« skriver han på sin Facebook-side.

Sideløbende med slagsmålet med Pandora udkæmpede han to store skattesager med Skattestyrelsen. Han vandt i det store væsentlige sagerne, men da det hele var slut, skyldte han stadig et millionbeløb for bl.a. at have kørt rundt i dyre firmabiler og for at have fløjet privatjet uden at blive beskattet af det.

Gælden til skattevæsenet betød, at Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten valgte at gå ind i sagen mod Pandora for på den måde at undersøge, om der ad den vej kunne være ekstra penge at hente til statskassen.

Boris Frederiksen har dog også været indsat som kurator i flere af de fallerede selskaber, som Jesper Nielsen har efterladt på sin vej. Således også i Kasi ApS, som var det familien Nielsen-ejede selskab, der solgte aktierne i Pandora Central Western Europe.

Da Jesper Nielsen solgte ud af andele i et eventuelt provenu fra slagsmålet med Pandora for 13,8 mio. kr., krævede Boris Frederiksen uden held pengene tilbage til Kasi ApS.

Derfor har Boris Frederiksen meldt sagen til politiet, ligesom han har indstillet til en sag om konkurskarantæne mod familien Nielsen.

Selv om slagsmålet med Pandora har været forbundet med tavshedspligt for sagens parter, har Jesper Nielsen været særdeles åbenmundet undervejs, hvilket har ført til millionstore bodskrav.

I november blev Jesper Nielsen erklæret personligt konkurs på begæring fra Pandora, og senest er også familiens nye danske smykkeselskab, Amazing Jewelry, erklæret konkurs.

Boris Frederiksen har som kurator i bl.a. Kasi ApS onsdag sendt en skrivelse til selskabets kreditorer. Finans er i besiddelse af denne skrivelse, der omhandler forløbet af voldgiftssagen.

Ifølge denne har en uafhængig revisor gennemgået Pandoras opgørelse af restbetalingen til Kasi fra oktober 2020 til marts 2021.

»Den uafhængige revisor fandt alene grundlag for nogle ubetydelige justeringer (i både Kasi og Pandoras favør) til opgørelsen af Earn Out Payment set i forhold til den opgørelse, som Pandora udarbejdede i marts 2015. Den uafhængige revisor konkluderede derfor, at der uagtet disse justeringer fortsat ikke ville være grundlag for en Earn Out betaling til Kasi,« fremgår det.

Efterfølgende har Boris Frederiksen ifølge skrivelsen drøftet sagen med et revisionsfirma hyret af konkursboet. Revisionsfirmaet konkluderede, at det »ud fra en revisorfaglig vurdering ikke kunne anbefales at videreføre sagen.«

Advokat Henrik Selchau Poulsen er udpeget som kurator i Jesper Nielsens personlige konkursbo. Han siger, at der ikke er nogen penge i boet, og at der er gæld på et tocifret millionbeløb til skattevæsenet og Pandora.

Han havde ikke hørt, at earn out-sagen mod Pandora var opgivet, før Finans oplyste ham om det onsdag eftermiddag.

»Det var en sag, som jeg hverken kunne eller ville blande mig i. Jeg har siddet på sidelinjen og afventet, om der måske kunne føres midler fra sagen op til konkursboet. Nu må jeg konstatere, at det kommer der ikke noget ud af, og det betyder, at boet formentlig snart kan lukkes,« siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jesper Nielsen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.