Erhverv

»Total fleksibilitet«: Én dag på kontoret er nok i stort rejseselskab

Rejseselskabet Tui Group vil fremover give 3.000 ansatte mulighed for kun at møde ind på kontoret en gang om måneden.

Ca. 3.000 kontoransatte i rejseselskabet Tui kan fremover over nøjes med at møde ind på arbejdet én gang om måneden. Foto: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Det store rejseselskab Tui har besluttet at give sine medarbejdere friere tøjler til selv at bestemme deres arbejdssted.

Fremover vil det kun være påkrævet at møde ind én dag om måneden for omkring 3.000 af koncernens ca. 10.000 ansatte i Storbritannien.

»Et arbejde er noget, vi udfører - ikke et sted vi tager hen,« lyder det i en pressemeddelelse fra Tui, som bl.a. bliver omtalt af erhvervsmediet Financial Times.

Beslutningen om at tilbyde »total fleksibilitet« til mange af medarbejderne kommer kort før, at den britiske regering trækker sin anbefaling om hjemmearbejde tilbage.

Tiltaget viser desuden, hvordan flere virksomheder nu begynder at give deres ansatte mere frihed til selv at planlægge deres arbejdsdag i kølvandet på nedlukningerne.

Financial Times fremhæver revisionshuset KPMG, som har indført en hybridmodel, hvor de ansatte kan nøjes med at møde på arbejde fire dage fordelt på to uger. Banken Lloyd’s barsler også med nye retningslinjer for sine ansatte.

Ifølge mediet viste en undersøgelse blandt britiske ansatte i finanssektoren for nyligt, at kun 1 en ud af 10 har lyst til igen at komme ind på kontoret fem dage om ugen. Istedet foretrak flertallet at møde to dage.

Herhjemme var hjemmearbejdet særligt udtalt under anden nedlukning i foråret. Ifølge Danmarks Statistik arbejdede 28 pct. af de beskæftigede regelmæssigt hjemmefra i første kvartal af 2021.

Tui Group har hovedkvarter i Tyskland, men har datterselskaber i flere europæiske lande, bl.a. i Danmark. Indtil videre gælder de nye møderegler kun for de kontoransatte i Storbritannien.

Læs også
Top job