Erhverv

Da Branson satte kurs mod det uendelige univers, styrtdykkede aktien

Det var ikke kun positivt for rigmanden Richard Bransons firma Virgin Galactics, da det i søndags sendte milliardæren på et rumfartøj mod det uendelige univers. Aktien er nemlig styrtdykket siden.

Det var kun glæde og stolthed at spore hos rigmanden Richard Branson, da han søndag eftermiddag fik opfyldt sin drøm om at nå til rummet før Jeff Bezos. Foto: Johannes EISELE / AFP.

Den ellers himmelstigende Virgin Galactic-aktie er styrtdykket efter milliardæren bag virksomheden, Richard Branson, søndag rejste ud i rummet.

Luften er ganske enkelt gået ud af ballonen, lyder det.

Sådan skriver Bloomberg.

Virgin Galactic Holdings er en virksomhed, der udelukkende arbejder i det efterhånden meget omdiskuterede felt - nemlig rumturisme. Men nu har selskabet imidlertid haft sin dårlige uge nogensinde. Og det til trods for, at man lige har bevist, at man rent faktisk godt kan finde ud af det der med rumfart.

Siden mangemilliardær Richard Branson søndag eftermiddag dansk tid satte kurs mod rummet er aktien faldet lidt efter lidt hver dag. Og nu er den altså på sit laveste niveau nogensinde.

»Nu, hvor Virgin har bevist, at man rent faktisk kunne opnå det, som man havde sat sig for, er meget af den spekulative lustre gået af,« siger Mario Ferro, investeringsanalytiker hos ValueLine, til Bloomberg.

Ifølge mediet var det bl.a. offentliggørelsen af Virgin Galactics plan om en udvandende kapitaludvidelse, der har fået folk til at trække i aktiebremsen.

»Der var bestemt også skuffelse hos investorer, fordi der ikke var en mere betydningsfuld meddelelse omkring enten fremtidig omsætning eller muligheder, der kan støtte væksthistorien,« mener Ken Herbert, der er analytiker hos Canaccord Genuity.

Læs også