Erhverv

Elon Musk er ved at vende på en tallerken: Bitcoin kan være på vej tilbage i varmen hos Tesla

Det er sandsynligt, at Tesla igen vil acceptere betalinger i kryptovalutaen bitcoin.

Elon Musk står i spidsen for den amerikanske elbilproducent Tesla. Foto: Washington Post/Jonathan Newton

Elon Musk er godt i gang med at foretage en vending på 360 grader i forhold til bitcoin. Nu ser det nemlig ud til, at Tesla igen vil tage imod betalinger i form af kryptovalutaen bitcoin.

Det skriver det internationale nyhedsbureau Reuters.

Først på året fortalte Tesla-chefen, at man ville kunne betale for sin Tesla med kryptovalutaen, så vendte han 180 grader i maj, og nu ser det ud til, at den sidste vending på 180 grader er under opsejling.

I maj lød meldingen, at bitcoin ikke længere ville blive accepteret som betaling hos Tesla på grund af miljøspørgsmålet. Det kræver nemlig en masse energi at holde bitcoin-systemet kørende, og bitcoin har derfor været udpeget som noget af en miljøsynder. Der var dog et men forbundet med meldingen.

»Når det bliver bekræftet, at der er en rimelig (cirka 50 pct.) mængde ren energi blandt bitcoin-minere og en positiv tendens, vil Tesla igen tillade bitcoin-transaktioner,« lød det dengang i et tweet fra Elon Musk.

Onsdag lød det så ifølge Reuters fra Elon Musk, at det er meget sandsynligt, at man igen vil kunne betale med bitcoins hos Tesla.

»Jeg ville have gennemført lidt mere due dilligence for at få bekræftet, at andelen af ren energi højst sandsynligt ligger på eller over 50 pct., og at der er en tendens til, at dette tal stiger. Det mest sandsynlige er, at Tesla igen vil acceptere bitcoins,« lød det fra Elon Musk på en konference.

Hvordan Elon Musk har undersøgt eller tænkt sig at undersøge, hvor stor en andel grøn energi udgør i forhold til bitcoin, nævner historien ikke noget om.

Læs også