Erhverv

Nu er nogle amerikanske lufthavne ramt af mangel på brændstof

To faktorer spiller ind i forhold til manglen på brændstof i mindre lufthavne i den vestlige del af USA.

Mindre lufthavne i det vestlige USA har problemer med at skaffe nok brændstof. Foto: Reuters/Mike Stone
USA

Mens amerikanerne fylder flyene godt op, er der i nogle amerikanske lufthavne opstået problemer med at få brændstoffet til at række. Flere mindre amerikanske lufthavne er nemlig blevet ramt af mangel på brændstof.

Det skriver det amerikanske medie Wall Street Journal.

Bag manglen brændstof ligger en række faktorer. Der er sket et boom i antallet af rejsende, og flere flyselskaber er under pandemien begyndt at flyve til mindre lufthavne, da disse destinationer blev populære, fordi folk ville undgå de større folkemængder i de store byer. Det er dog ikke altid lige nemt at få brændstof ud til disse lufthavne, og det er blevet sværere i den seneste tid, da der er mangel på lastbilchauffører.

Samtidig har de voldsomme skovbrande i den vestlige del af USA ført til et øget forbrug af brændstof til fly, der fra luften hjælper med til at slukke brande.

Ifølge amerikanske CNBC har det amerikanske flyselskab American Airlines i et internt memo bedt sine piloter om at spare på brændstofforbruget, når det var muligt.

»Hver eneste liter, der bliver sparet, er en hjælp,« lød det blandt andet til piloterne.

Ifølge memoet opstod manglen på brændstof i den vestlige del af USA, men American Airlines peger på, at mangelsituationen er begyndt at sprede sig.

Det kan resultere i, at flyselskabet må benytte sig af mellemlandinger for at tanke op eller fylde tankene mere op, hvis de skal flyve til lufthavne med brændstofmangel.

Læs også