Erhverv

Blandt Danmarks største skatteydere: Morten Hummelmoses virksomhed mere end fordobler sin skattebetaling

Morten Hummelmoses private virksomhed kom for nylig på listen over Danmarks største skatteydere. Nu har selskabet mere end fordoblet sin skattebetaling.

Morten Hummelmose blev milliardær på børsnoteringen af kapitalfonden EQT. Foto: EQT

Det kan godt være, at EQT-partneren Morten Hummelmoses private virksomhed Frececo ApS er begyndt at tjene milliardbeløb på regulær basis.

Men statskassen får i dén grad også del i goderne. Det viser det nyeste regnskab fra Frececo ApS.

Overskuddet før skat endte i 2020 på knap 2,4 mia. kr. Men efter en skattebetaling på 503 mio. kr. lød den endelige bundlinje på lidt over 1,8 mia. kr.

Fra 2015 til og med 2018 betalte Frececo 0 kr. i selskabsskat. Men i 2019 betalte Hummelmoses selskab så 211 mio. kr. i selskabsskat, hvilket for første gang sendte Frececo op blandt Danmarks største betalere af selskabsskat.

I 2020 blev skattebetalingen altså mere end fordoblet til 503 mio. kr. og dermed har Morten Hummelmoses virksomhed udsigt til at springe yderligere op på listen over Danmarks største skatteydere, når 2020-tallene engang offentliggøres.

Morten Hummelmoses papirformue, der ved slutningen af 2020 var bogført til 5 mia. kr., kommer primært fra aktier i den svenske kapitalfond EQT, hvor Hummelmose er partner og medlem af topledelsen.

»Man skal selvfølgelig tage det alvorligt, at man har den slags kapital. Det kommer jeg til at bruge yderligere tid på fremover,« sagde Morten Hummelmose tidligere i maj til Finans, da han fyldte 50 år.

Siden nytår, hvor Morten Hummelmoses egenkapital senest blev gjort op, er værdien af hans EQT-aktier blevet fordoblet. Dermed er han nu god for over 10 mia. kr.

Morten Hummelmose har brugt noget af formuen på at investere i det danske cykeltøjsfirma Pas Normal Studios, som havde fart på i 2020 og næsten firedoblede millionoverskuddet.

EQT blev i 2019 børsnoteret i Stockholm, og det sendte Morten Hummelmoses formue mod himlen. Overskuddet i Frececo blev næsten 64-doblet i 2019 og endte på lidt over 2,2 mia. kr.

Ifølge den seneste liste fra Berlingske over Danmarks rigeste var Morten Hummelmose nummer 27 med en estimeret formue på 4,6 mia. kr. Den formue vil formentligt være estimeret noget højere, når næste liste offentliggøres.

Morten Hummelmose kom til EQT i 2006. For nylig vendte han hjem fra New York for at blive medlem af EQT’s topledelse i form af den såkaldte eksekutivkomité.

EQT blev stiftet i 1994 og er i dag en af verdens største kapitalfonde. Selskabets aktie er det seneste år steget med omkring 100 pct.

Læs også