Erhverv

Børsnotering: Robinhood gik fra fiasko til stor succes på en uge

Efter en lunken start på sit liv som børsnoteret har handelsplatformen i den grad taget revanche.

Robinhood havde torsdag i sidste uge sin første dag på børsen. Den gik ikke så godt, da aktien faldt 8 pct. på Nasdaq-børsen. Men tirsdag og onsdag steg aktien med henholdsvis 25 og 50 pct. Foto: AFP.

Det er ikke nemt at spå om fremtiden og slet ikke på aktiemarkedet. Det er noteringen af handelsplatformen Robinhood et stjerneeksempel på.

Robinhood blev børsnoteret i New York i sidste uge. Bankerne bag introduktionen havde sat en afregningskurs på 38 dollars, men på første handelsdag faldt aktien til kurs 34 dollars.

Det var lidt af en begmand med et tab til følge for de millioner af brugere og investorer, der havde købt sig ind i aktien.

Tirsdag i denne uge tog aktien så revanche med en stigning på 25 pct. og i går, onsdag, lukkede Robinhood i kurs 70 dollar efter en stigning på 50 pct. Aktien blev endda en overgang handlet helt op i kurs 85 dollar.

Robinhood er en handelsplatform, hvor det ikke koster noget at handle via Robinhood, men det skyldes, at firmaet tjener sine penge ved at sælge brugernes handelsdata til andre aktører.

De ikke-eksisterende handelsomkostninger har gjort platformen særdeles populær blandt ”almindelige” investorer, og Robinhood har omkring 21 mio. månedlige brugere.

Robinhood blev verdenskendt, da handelsplatformen blev meget omtalt i forbindelse med ekstreme stigninger i selskaber som Gamestop og AMC. Og for en stor bøde som selskabet fik af tilsynsmyndighederne.

Ifølge investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet finder mange private investorer inspiration til at investere i selskaber på investeringsforaet Reddit/Wall Street Bets og handler derefter via Robinhood.

»Spørgsmålet er, om udviklingen kan holde, og om investorerne kan holde dampen og interessen oppe for Robinhood? Det afhænger formentlig af, om diskussionerne bliver ved med at være intense. Kortsigtet ligner det en moderne udgave af fortællingen fra Sherwood-skovene. Spørgsmålet er så, om Robinhood, som i fortællingen, også ender som helten og om platformen viser sig at være langtidsholdbar,« lyder det fra investeringsøkonom fra Nordnet.

Efter børsens lukketid i går faldt Robinhood en smule tilbage og ligger i formarkedet til at fald på 6 pct. til kurs 66 dollar, når den officielle handel igen åbner i eftermiddag dansk tid.

Læs også