Erhverv

Billetsalget til en tur i rummet starter torsdag - men det koster

Virgin Galactic sætter de første billetter til salg til en tur i rummet efter stifteren Richard Branson var ombord for nogle uger siden.

Den britiske superiværksætter Richard Branson står her foran det moderskib, der fragter rumraketten op i luften. Herefter frigøres raketten og fyrer op under sine moterer for at tage turen op og ud i rummet. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill.

Indtil videre har det kun været folk som Jeff Bezos og Richard Branson, der har været en tur i rummet i deres egne rumskibe. Men de er også multimilliardærer og ejer selv fly og raketter.

Nu kan det blive - næsten - for alle, efter Bransons selskab Virgin Galactic har annonceret, at man sætter de første billetter til salg, skriver flere medier.

Salget begynder på torsdag, og det bliver stadig dyrt.

Tilbuddet lyder på 450.000 dollar eller godt 2,8 mio. danske kr. for et enkelt sæde. Dog er der tale om en returbillet.

Virgin Galactic sælger billetterne som enten et enkelt sæde, en pakkerejse med flere sæder eller en reservation af hele rumflyet.

Flyvningerne ventes at finde sted næste år og skal skaffe indtægter til Virgin Atlantic.

Selskabet offentliggjorde i går sit andet kvartalsregnskab, der viste et underskud på 94 mio. dollar efter en omsætning på blot 571.000 dollar.

Richard Branson deltog i sin rumtur den 11. juli i år, hvor han fløj i 88 km højde over ørkenen i New Mexico.

»Sikken dag, sikken dag, sikken dag. Jeg har drømt om dette øjeblik, siden jeg var barn, men intet kan forberede dig på udsigten fra rummet,« lød det fra Richard Branson, da han igen stod på landingsbanen.

De første kommercielle biletter vil blive tilbudt de omkring 1000 mennesker, der har skrevet sig på en venteliste.

De har typisk lagt et depositum på 1000 dollar for at stå på listen.

Læs også