Løvens Hule: Sådan er det gået for de allerførste deltagere
Det er ikke altid, at forretninger lykkedes, selvom man har de øjensynligt mest erfarne folk med ombord. Der er snart jubilæum for allerførste afsnit af programmet Løvens Hule, og det er ikke alle deltagere, der har klaret det lige godt siden.
Det populære TV-program Løvens Hule er et sted, hvor håbefulde iværksættere kan komme ind og præsentere - og forhåbentlig sælge - deres idéer til et dommerpanel af erfarne investorer. Programmet rundede i marts sin sjette sæson af, og har gennem årene avlet flere succesfulde millionforretninger.
Men hvordan er det egentlig gået for de allerførste deltagere her ved seks-års jubilæet for deres deltagelse?
I allerførste afsnit, der havde premiere i september 2015, fik flere deltagere en aftale i stand med en eller flere investorer, mens andre måtte vende tomhændede hjem med lang næse og konstruktiv kritik i rygsækken.
Chriis
Den allerførste deltager nogensinde i det danske Løvens Hule-program var virksomheden Chriis. Kort fortalt, brandede Chriis sig på hjemmelavet vegansk og glutenfri is.
Virksomheden gik fra programmet med tre investorer: Birgit Aaby, Ilse Jacobsen og Jesper Buch. De tre smed hver 150.000 kr. for 5 pct. af virksomheden. Birgit Aaby er den eneste af løverne, der har været med Chriis indtil nu.
Chriis har siden opstart haft røde tal i regnskaberne og bukkede sidste år under for coronakrisen og blev begæret konkurs. Virksomheden blev, i følge mediet Food Supply, opkøbt af Ismejeriet Thy.
Nodebook
Den kreative platform Nodebook gik i første omgang fra Løvens Hule uden investering fra panelets fem investorer. De troede ganske enkelt ikke på produktet. Og få år efter sin skærmdebut, i 2018, måtte Inger Kiørbye Bertelsen da også lukke virksomheden ned igen.
The Sweet Company
Konsulent- og coachingvirksomheden The Sweet Company vakte opsigt, da stifter Vibeke Lund ikke ville fortælle løverne, hvad virksomheden rent faktisk beskæftigede sig med. Det var en firmahemmelighed, lød det dengang. Af samme årsag, måtte hun gå derfra uden investeringer. Samme år skiftede virksomheden navn til Sukkersheriffen. I februar i år måtte også denne virksomheden dreje nøglen om.
Me-Mover
En anden opsigtsvækkende deltager, var virksomheden Me-Mover. Det produkt, iværksætterne her forsøgte at sælge til løverne, var en blanding af en stepmaskineog en cykel, som man kunne bevæge sig rundt på i stedet for en almindelig cykel. Heller ikke her kunne der vækkes nok interesse hos investorerne.
Den første version af denne virksomhed gik konkurs få år senere, men nu har grundlæggeren, Jonas Eliasson, altså givet den sjove cykel endnu et forsøg. I 2020 stiftede han den nye virksomhed Crosstepper Me-Mover ApS, der er i første leveår har generet et underskud på 2 mio. kr.
Washa
Den eneste anden premieredeltager, der gik fra programmet med en investering, var virksomheden Washa.
Appen, der skulle gøre det nemt at få afhentet og renset vasketøj, og som er en del af Butlers, fik overbevist hele tre investorer - nemlig Jesper Buch, Christian Stadil og Tommy Ahlers - om at investere 500.000 kr. hver for 10 pct. af virksomheden.
Den første version af virksomheden, Washa ApS, gik konkurs i 2018. Året efter oprettede Washa-medstifter Abdel Krim M’Barek imidlertid selskabet Washa 3.0, der stadig lever. Her bød seneste regnskabsår på et underskud på 1,3 mio. kr.