Erhverv

Réne Sindlev i stort tab – revisor dumper regnskab fra cafékæde

René Sindlev har fået sjældne revisoranmærkninger efter et milliontab i sin skrantende amerikanske cafékæde.

Artiklens øverste billede
René Sindlev skabte sin formue på børsnoteringen af Pandora, som han for år tilbage byggede op på det amerikanske marked. Foto: RS Group

Pandora-milliardæren René Sindlev har offentliggjort nye opsigtsvækkende regnskaber.

For ikke nok med, at hans øverste selskab RS Group kom ud af 2020 med et underskud efter skat på 229 mio. kr., så er der løftede pegefingre fra den uafhængige revisor.

I RS Group tager revisoren forbehold for regnskabets konklusion, fordi revisoren »har ikke kunnet opnå tilstrækkeligt og egnet revisionsbevis« for, at tilgodehavender og gældsbreve kan blive indfriet til den nominelle værdi.

Endnu værre er revisoranmærkningen i selskabet bag den amerikanske cafékæde Dr. Smood. Her dumper revisoren regnskabet med den relativt sjældne afkræftende konklusion.

»Selskabets ledelse har ikke kunnet fremskaffe årsrapporter for 2020 for de amerikanske datterselskaber inden aflæggelsen af moderselskabets årsrapport. Som følge heraf har selskabet i strid med årsregnskabsloven ikke aflagt koncernregnskab. Vi tager forbehold for det manglende koncernregnskab,« står der i det nye regnskab fra Dr. Smood.

Specifikt har revisoren ikke fået tistrækkeligt med bevis for, at Dr. Smoods tilgodehavende på 286 mio. kr. hos en tilknyttet virksomhed vil blive betalt tilbage.

»Som følge af, at selskabet gennem flere år har haft større driftstab og derfor nu har en større negativ egenkapital med Dr. Smood ApS som den største kreditor, kan der være usikkerhed, om det er muligt for selskabet at tilbagebetale gælden til moderselskabet. Det er ledelsens vurdering ud fra forhandlinger med institutionelle investorer, at tilgodehavendet og gældsbrevene vil kunne blive tilbagebetalt og indfriet til den nominelle værdi,« skriver ledelsen bag Dr. Smood selv i det nye regnskab.

Réne Sindlev har de seneste år skudt langt over 100 mio. kr. ind i Dr. Smood for at holde liv i den skrantende kæde, som i øjeblikket driver 10 økologiske caféer i New York og Miami.

Af det nye regnskab fremgår det, at cafékæden har været »voldsomt negativt påvirket« af coronakrisen, som Dr. Smood selv formulerer det.

Nedlukninger og skærpede krav til måden at drive café på i USA har fået 2020 til at forløbe mindre tilfredstillende end forventet for Dr. Smood, som ifølge det dumpede regnskab havde et underskud efter skat på 4,5 mio. kr. i fjor.

Samtidig har udviklingen i Dr. Smood ført til et »meget stort tab på værdien af kapitalinteresserne«, står i regnskabet fra ejerselskabet RS Group, som altså tabte 229 mio. kr. i 2020.

Resultatet i RS Group har, udover udviklingen i Dr. Smood, også været negativt påvirket af, at kursen på det børsnoterede amerikanske datterselskab Enochian Biosciences i 2020 var på så lavt et niveau, at det kostede en negativ kursregulering på omkring 163 mio. kr.

Siden nytår er kursen på Enochian Biosciences dog steget, så noget af tabet er blevet hentet ind igen.

I RS Group var der efter 2020 aktiver for knap 1,4 mia. kr. og en egenkapital på 677 mio. kr.

René Sindlev skabte sin formue på børsnoteringen af smykkeselskabet Pandora. Sammen med Michael Lund Petersen byggede han Pandoras amerikanske afdeling op, hvilket gjorde ham til milliardær, da Pandora blev børsnoteret.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.