Serier

H&M-familiens ventureselskab har investeret i Joe & The Juice

Joe & The Juice har fået flere velhavende investorer i ejerkredsen.

Corona rammer verden
Joe & The Juice har over 300 butikker på verdensplan. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Tidligere på året fik Joe & The Juice en kapitalindsprøjtning på 300 mio. kr. fra både nye investorer og den hidtidige ejerkreds.

Dengang blev det afsløret, at Egyptens mest velhavende, mangemilliardæren Nassef Sawiris, havde investeret i Joe & The Juice og ville blive en engageret medejer af det danske juiceimperium.

Nu kan Finans fortælle, at Nassef Sawiris ikke var det eneste prominente navn, som tidligere i 2021 skød penge i Joe & The Juice.

Det har nemlig siden februar fløjet under radaren i offentligheden, at schweiziske Maurice Dabbah, som har en større ejendomsportefølje i især New York og Europa, og det svenske ventureselskab DIG Investment har været medejere af Joe & The Juice.

Bag DIG Investment står H&M-stifterfamilien Persson, hvis familieoverhoved Stefan Persson i øjeblikket er Sveriges rigeste person ifølge Bloomberg med en estimeret formue på 21,5 mia. dollars, svarende til 136 mia. kr.

Thomas Nørøxe, der for nylig blev ny topchef i Joe & The Juice, bekræfter tilgangen af henholdsvis Maurice Dabbah og H&M-familiens ventureselskab DIG Investment.

»Joe & The Juice er i en meget spændende udvikling, og vi oplever derfor løbende en stor interesse fra investorer, der gerne vil være med på de næste kapitler i vores historie. Ved den seneste kapitaludvidelse fik vi mulighed for at udvide vores ejerkreds med stærke kapitalkræfter og professionelle folk fra den internationale forretningsverden, som både deler vores syn på potentialet i Joe & The Juice, og som er et godt match for den øvrige ejerkreds,« skriver han i en udtalelse.

Til forskel fra Nassef Sawiris vil både Maurice Dabbah og DIG Investment dog være passive investorer, ligesom Nassef Sawiris har en større ejerandel i Joe & The Juice.

Udover de nye aktionærer i Joe & The Juice består ejerkredsen også af stifter Kaspar Basse og de to kapitalfonde General Atlantic fra USA og Valedo Partners fra Sverige.

Selskabet bag Joe & The Juice kunne for nylig fremvise et regnskab for 2020. Regnskabet viste, at omsætningen for første gang i tre år havde bevæget sig under 1 mia. kr. Samtidig var kædens underskud vokset betydeligt til 484,7 mio. kr.

Det holder dog ikke Joe & The Juice fra fortsat at åbne nye forretninger og forvente en vækst på mere end 25 pct. i 2021. Joe & The Juice forventer at åbne ni butikker i år. Selskabet har i forvejen 304 butikker globalt.

Læs også