Erhverv

Richard Branson sælger aktier for 300 mio. dollars i rumselskab

Så sent som i sidste måned rejste milliardæren ud i rummet i et af selskabets fartøjer.

Den britiske milliardær var så sent som i sidste måned i rummet i et Virgin Galactic-fartøj. Foto: Jeff Bottari/AP

Den britiske milliardær Richard Branson har solgt aktier i rumselskabet Virgin Galactic Holdings Inc. for den nette sum at 300 mio. dollars - svarende til knap 1,9 mia. danske kr .

Det skriver bl.a. Bloomberg.

Salget af de i alt 10,4 mio. aktier udgør ifølge Bloomberg 4 pct. af rumselskabet, som han nu vil eje i alt 18 pct. af. Og ifølge CNBC er det tredje gang siden børsnoteringen af Virgin Galactic i 2019, at stifteren vælger af sælge ud af sin beholdning i selskabet.

Under de to tidligere salgsrunder solgte han for hhv. 504,5 mio. dollars og 150,3 mio. dollars, skriver mediet.

Virgin Galactic var selskabet, der så sent som 11. juli bragte selvsamme Richard Branson ud i rummet 88 km. over ørkenen i New Mexico. Men han bliver sandsynligvis ikke den sidste, der tager den helt lange tur i et af selskabets fartøjer - det er i hvert fald visionen, at det skal tilbyde rumturisme for dem, der har lyst og råd til det.

I starten af juli blev de første billetter til ture mod rummet således udbudt til salg. Prisen lød på 450.000 dollar eller godt 2,8 mio. danske kr. for et enkelt sæde. I første omgang var det dog de ca. 1.000, der har skrevet sig på venteliste, som bliver tilbudt billetterne.

Indtægterne fra salget af aktier i rumselskabet skal ifølge Bloomberg bruges i andre af den britiske milliardærs selskaber i Virgin-gruppen. Gruppen ejer bl.a. 51 pct. af flyselskabet Virgin Atlantic, der det seneste stykke tid er rygtet på vej mod en børsnotering.

Læs også
Top job