Erhverv

Fristaden Christiania: »I kan ikke slå os ihjel – vi er en del af jer selv«

Lige siden etableringen i 1971 har Christiania været skueplads for meget drama, og dette især i og omkring Pusher Street. Men fristaden består og kan om få dage se tilbage på 50 omtumlede år med base i det tidligere kaserne-areal på Christianshavn.

Christiania er et af Københavns og Danmarks mest yndede turistmål. Under coronakrisen blev der sat hegn op, så gæster ikke kunne besøge fristaden, men hegnet er væk igen. Foto: Jonas Olufson Christiania åbner igen efter nedlukning. Fristaden Christiania åbnede igen for offentligheden. Der blev markeret firkanter til gæster ligesom der også blev opsat skilte op, der advarer imod faren for smittespredning. Lørdag den 16. maj 2020. Christiania åbner igen efter nedlukning. Fristaden Christiania åbnede igen for offentligheden. Der blev markeret firkanter til gæster ligesom der også blev opsat skilte op, der advarer imod faren for smittespredning. Lørdag den 16. maj 2020. Studenterne i "Sofiegården" nægter at flytte ud "Sofiegården" rives ned med gravko. "Sofiegården" rives ned med gravko.

En lun forårsdag i 1971 hamrede fem rebelske unge mænd og en enkelt kvinde gentagne gange en lang, tung træstolpe ind mod det høje plankeværk, der på Christianshavn omgav arealet, som fra 1836 og frem til rømningen i 1970 rummede Bådsmandsstrædes Kaserne.

Kort tid efter det voldsomme møde mellem plankeværk og rambuk kunne de unge bevæge sig ind på det 34 hektar store område, som dengang rummede omkring 170 tomme bygninger. ..

Læs også