Erhverv

Elon Musk: Tesla vil bygge en menneskelignende robot

Tesla vil designe en robot, der med tiden skal overtage farlige og kedelige opgaver fra mennesker. Skal man tro Elon Musk, vil prototypen allerede være klar næste år.

Tesla vil designe en robot, der med tiden skal overtage hårdt og kedeligt arbejde fra mennesker. Foto: Bloomberg/Qilai Shen

Tesla vil bygge en menneskelignende robot, og hvis man skal tro Elon Musk, der er adm. direktør for Tesla, vil prototypen allerede være klar næste år. Det skriver CNBC.

De nye planer blev præsenteret til Tesla-eventet AI Day, som har til formål at tiltrække nye programmeringstalenter til virksomheden.

Robotten skal ifølge Elon Musk designes, så den kan overtage repetitive, farlige og kedelige opgaver fra mennesker. Den skal være venligsindet, men for en sikkerheds skyld skal et menneske både kunne overmande den og løbe væk fra den.

»Forhåbentlig vil det aldrig ske. Men man ved aldrig,« sagde en smågrinende Elon Musk til sit publikum.

Robotten bliver lidt over 170 cm høj, kommer til at veje 57 kg og vil kunne bevæge sig med højst 8 km i timen.

Til et Tesla-event i 2019 sagde Elon Musk, at der ville være over en million selvkørende biler på vejene i midten af 2020. Det mål blev ikke indfriet. Og Elon Musk siger også selv, at robotten »sikkert ikke vil virke« til at begynde med.

Ifølge Musk er Teslas biler allerede halvsansende robotter på hjul. Derfor ligger det også lige til højrebenet at tage den teknologi, som Tesla allerede har og er i fuld gang med at udvikle, og lade den få en mere menneskelignende form. Og hvis det lykkes, mener Tesla-direktøren, at det kan forandre økonomien ved at minimere lønomkostninger.

Til AI Day præsenterede Tesla, ifølge CNBC, også en ny chip til træning af kunstig intelligens. Det bliver den hurtigste træningscomputer til kunstig intelligens, fortæller Ganesh Venkataramanan, der er direktør for Autopilot Hardware i Tesla. Og ifølge Elon Musk, vil også chippen være klar næste år.

Det er ikke mere end knap et år siden, at Teslas selvkørende biler så småt begyndte at køre rundt på de amerikanske veje, og det har ikke været helt uden udfordringer. Tidligere denne måned begyndte den amerikanske regering at efterforske Teslas autopilotsystem efter et sammenstød.

Læs også