Erhverv

Milliongæld skal væk: Valdemars Slot salgsvurderes efter søsterstrid

Valdemars slot skal måske sælges. Det sker efter en søsterstrid mellem de to arvinger og tidligere baronesser.

Valdemars Slot skal måske sælges. Foto: Valdemars Slot

Valdemars Slot bliver nu vurderet for at kortlægge, hvad slottet kan indbringe ved et eventuelt salg.

Det sker, efter selskabet bag slottet, Valdemars Slot Gods A/S, er sendt til tvangsopløsning som følge af en søsterstrid mellem de to arvinger og tidligere baronesser Caroline Fleming og søsteren Louise Iuel Albinus.

Salget af slottet skal - såfremt det bliver solgt - være med til at få lappet selskabets gæld på 90 mio. kr. Det skriver Berlingske.

Der er allerede flere, der har rettet henvendelse og fortalt, at de godt kunne være interesserede. Så jeg vurderer, at der er fine muligheder for at sælge. Der er i hvert fald stor interesse.

Henning Moritzen, konkursadvokat, administrerer tvangsopløsningen af Valdemars Slot Gods A/S.

Striden, der har sendt selskabet bag slottet til tvangsopløsning, foregår mellem Caroline Fleming og søsteren Louise Iuel Albinus. De er 12. generations arvinger til Valdemars Slot, som har været i deres slægt siden 1678.

Søsterstriden bunder i en uenighed om regnskabet for selskabet Valdemars Slot Gods A/S. Caroline Fleming har udtrykt bekymring for, om søsteren Louise Iuel Albinus og hendes mand har brugt slottets midler til private formål. Derfor vil hun ikke godkende et regnskab, og derfor er selskabet nu taget under tvangsopløsning.

Konkursadvokaten Henning Moritzen administrerer tvangsopløsningen. Han fortæller til Berlingske, at der bliver lavet vurderinger af alt, hvad selskabet ejer - også slottet, for at finde ud af hvor mange penge et eventuelt slag af slottet kan indbringe. Henning Moritzens job som konkursadvokat lyder på at få fjernet gælden, hvis ikke selskabet skal gå konkurs.

Vurderingen af Valdemar Slot er ikke offentligt kendt endnu, men der er allerede udvist interesse for at købe det historiske slot.

»Der er allerede flere, der har rettet henvendelse og fortalt, at de godt kunne være interesserede. Så jeg vurderer, at der er fine muligheder for at sælge. Der er i hvert fald stor interesse,« siger Henning Moritzen til Berlingske.

De seneste år har Louise Iuel Albinus og hendes mand, Nikolaj Albinus, drevet Valdemars Slot, mens Caroline Fleming har boet i London. Søstrene arvede slottet i 2017 efter deres far, lensbaron Niels Krabbe Iuel-Brockdorffs, død.

Læs også
Top job