Erhverv

Priskrig på internetforbindelser: »Vi skal være billigere«

Danskerne kan lige nu få billig internetforbindelse, men priserne er langt under det niveau, de bør være på, siger Fastspeed-direktør.

Jens Raith er adm. direktør i Fastspeed og forstår ikke, hvorfor konkurrenten Telenor sænker priserne på et presset marked. Foto: PR Fastspeed

Telenor har skåret 50 kr. af månedsprisen på internetforbindelse, og det har fået konkurrenten Fastspeed til at svare igen og lægge sig en krone under Teleonors priser.

Der er med andre ord opstået ny krig på internetforbindelser, skriver Berlingske.

Kunder hos Telenor skal via det norske selskab nu forlængede kampagnetilbud betale 199 kr. i de næste 12 måneder for en forbindelse med hastighed på 1.000 megabit i sekundet via kabel-tv-stik.

Både Telenor og Fastspeed har ellers tidligere ligget på en pris på 249 kr. for den pakke, men nu går Fastspeed med ned i pris til 198 kr.

Fastspeed kender alt til priskrig. Selskabet blev lanceret for to år siden og pressede allerede dengang priserne. Siden er de ifølge Berlingske vokset til at have 60.000 bredbåndskunder, og målet er 100.000 ved udgangen af 2022.

»Vi kan ikke tillade, at Danmarks næststørste telekoncern er billigere end os. Vi skal være billigere – også selv om der i forvejen er krig med intens konkurrence på et blødende bredbåndsmarked. Jeg kan ikke se, at der plads til lavere priser fremadrettet. Derfor slår vi midlertidigt tilbage, uden at vi ser det som det nye prisniveau fremover,« siger Jens Raith, der er adm. direktør for Fastspeed, til Berlingske.

Priskrigen er indledt samtidig med, at danskerne fra årsskiftet risikerer at skulle betale op mod 100 kr. mere om måneden for deres internetforbindelse. Erhvervsstyrelsen har lagt op til, at ejerne af landets netværk, herunder fibernet, får lov at tage højere priser, end de gør i dag, når konkurrerende firmaer lejer sig ind på deres net for selv at sælge internet til kunderne.

Læs også