Paludans advokatfirma sendt til tvangsopløsning: »Det må bero på en fejl«
Partilederen for Stram Kurs må nu se sit advokatfirma sendt i Skifteretten grundet regnskabsnøl.
Stram Kurs-lederen Rasmus Paludan må lige nu se sit advokatfirma sat i skammekrogen og være under tvangsopløsning ved Skifteretten i Viborg. Det fremgår af cvr-registeret.
Tvangsopløsningen er et resultat af, at Paludan Advokatkontor endnu ikke har afleveret årsregnskab for 2020. Derfor valgte Erhvervsstyrelsen i sidste uge at sende advokatfirmaet til tvangsopløsning.
Det sker efter, at Erhvervsstyrelsen i begyndelsen af juli advarede Rasmus Paludans advokatfirma om risikoen for afgifter og tvangsopløsning, hvis regnskabet ikke blev indleveret.
Det viser et brev fra Erhvervsstyrelsen til Paludan Advokatkontor, som Finans har fået aktindsigt i.
Finans havde fredag over mail kontakt til Rasmus Paludan, hvor han forklarede , at han intet har hørt fra Erhvervsstyrelsen, og at han vil indgive det manglende årsregnskab hurtigst muligt.
»Det må bero på en fejl. Normalt sender Erhvervsstyrelsen varsel, før den sender et selskab til tvangsopløsning,« skrev Rasmus Paludan først i mailkorrespondancen.
Herefter præsenterede Finans ham for brevet fra juli, hvori Erhvervsstyrelsen advarer om risikoen for tvangsopløsning, hvis advokatfirmaets regnskabsnøl ville fortsætte.
»Du har ret i, at det faktisk står længere nede i det brev. Normalt sender styrelsen flere breve. Men jeg får forhåbentlig indgivet årsregnskab senest på søndag. Ærgerligt med gebyrerne, men det må jeg jo tage med,« skrev Rasmus Paludan så som svar fredag aften efter at have set brevet fra Erhvervsstyrelsen, hvor der advares om tvangsopløsning i både overskriften og i brevets brødtekst.
Mandag morgen er Rasmus Paludans advokatfirma stadig opført som under tvangsopløsning og et regnskab er endnu ikke tilgængeligt i cvr-registeret.
Rasmus Paludan kan få genoptaget sit advokatfirma, hvis han inden for tre måneder afleverer årsregnskabet og ligeledes betaler et gebyr for genoptagelsen af virksomheden og en afgift for det for sent afleverede regnskab.
Det er ikke første gang, at Rasmus Paludans virksomheder har haft problemer med at aflevere regnskab til tiden.
Tilbage i 2019, da Stram Kurs forsøgte at komme i Folketinget, kunne Finans fortælle, at i de tre selskaber, hvor han dengang var direktør og medejer, var årsregnskaberne blevet afleveret for sent til Erhvervsstyrelsen 9 ud af 12 gange.
Flere gange førte den regnskabsnøl til afgifter for Paludan.
Tvangsopløsningen af Rasmus Paludans advokatfirma er ikke den eneste mediehistorie, Stram Kurs-lederen lige nu skal forholde sig til.
De seneste dage har Ekstra Bladet kunnet afsløre, at Rasmus Paludan i et lukket internetforum på chatserveren Discord ifølge Ekstra Bladet har inddraget brugerne i seksuelle fortællinger. Ifølge Ekstra Bladet fremgår det, at nogle brugere er under 15 år og dermed under den seksuelle lavalder.
Desuden har Paludan ifølge Ekstra Bladet fået de unge mennesker til at se en selvmordsvideo på Discord.
Paludan afviser at have gjort noget forkert på chatserveren Discord.
Hverken Rasmus Paludan eller Stram Kurs blev valgt ind i Folketinget i 2019. Partiet fik 1,8 pct. af stemmerne til valget, hvilket altså ikke var nok til at nå over spærregrænsen.
Dog modtager Stram Kurs over 2 mio. kr. i årlig partistøtte frem til næste valg grundet det antal stemmer, partiet fik ved valget.