Erhverv

Petter Stordalen sælger aktier for flere hundrede millioner kroner

Den norske hotelmilliardær Petter Stordalen sælger store dele af sin aktieportefølje for at lukke et hul i kassen efter coronanedlukninger.

Petter Stordalens turistkoncern har tabt millarder som følge af coronakrisen. Foto: Stine Bidstrup

Den norske hotelmilliardær Petter Stordalen, som ejer turistkoncernen Strawberry, sælger nu ud af sin aktieportefølje. Han har solgt aktier for 570 mio. norske kr., svarende til 414 mio. danske kr., skriver norske Finansavisen.

Det sker ovenpå store tab som følge af coronanedlukningerne i de nordiske lande, hvor hans koncern driver forskellige former for virksomhed inden for turisterhvervet. Derfor forsøger Petter Stordalen nu at stoppe hullet i kassen ved at sælge en stor andel af sine aktier.

Strawberry-selskabets indtægter faldt med 4,3 mia. norske kr. sidste år. Fra 12 mia. norske kr. i 2019 til 7,7 mia. norske kr. i 2020. Det er et fald i indtægter på 3,1 mia. danske kr.

Strawberry Holding leverede samlet et resultat før skat på minus 2,8 mia. norske kr. i 2020.

Til Finansavisen forklarer Petter Stordalen det store tab med, at koncernen som det fleste andre aktører i turisterhvervet mere eller mindre fik forretningsforbud i marts sidste år, da coronakrisen indtraf.

Efter de nordiske lande stille og roligt har lempet coronarestriktionerne, har selskabet berettet om blandt andet øget interesse for hotelovernatninger hos koncernens hotelkæde Nordic Choice. Petter Stordalen forventer dog stadig røde tal på bundlinjen i år.

Til den norske netavis udtalte han i midten af august:

»Vi tabte cirka 2,7 milliarder norske kroner i 2020 og taber nok godt en milliard i år, så det bliver op til fire milliarder i alt.«

Ifølge Forbes har Petter Stordalen i 2021 en formue på 1,2 mia. dollars, godt 7,6 mia. danske kr.

Læs også
Top job