Erhverv

Fynsk milliardær køber luksushotel af Saxo Bank-stifter

Den fynske milliardær Niels Thorborg, der ejer Odense Sport & Event A/S, har gennem selskabet købt Stella Maris Hotel de Luxe i Svendborg af Kim Fournais, der er stifter og medarbejder af Saxo Bank.

Niels Thorborg kalder hotellet for en 'sleben diamant'. PR foto: Stella Maris

Hotellet Stella Maris, der ligger i Svendborg, kommer atter på fynske hænder.

Det er den fynske milliardær Niels Thorborg, der har besluttet sig for at erhverve det prominente badehotel gennem sit selskab Odense Sport & Event A/S.

»Stella Maris har måske Danmarks bedste beliggenhed og er et fuldstændig fantastisk hotel, som vi faktisk længe har haft i kikkerten til at supplere vores position i Odense,« siger bestyrelsesformand for Odense Sport & Event, Niels Thorborg.

Koncernen, der blandt andet også ejer Odense Boldklub, overtager hotellet fra Kim Fournais’ selskab Vejrø Resort. Hotellet har været til salg siden februar 2020, men det er ikke oplyst, hvad købssummen er.

I 2012 købte Kim Fornais hotellet for 14,5 mio. kr. af Indre Mission, og har siden da renoveret projektet for et tocifret millionbeløb.

»Vi skabte Stella Maris Hotel de Luxe og Restaurant Stella Maris på en kompromisløs tilgang til god service, et fokus på ærlighed, enkelthed og lokale råvarer og med ønsket om at skabe uforglemmelige oplevelser. Det kan jeg med stolthed sige, at vi er lykkedes med. Derfor glæder det mig naturligvis også, at vi nu kan give Stella Maris videre til en lokal køber, der har samme ønske om at skabe unikke øjeblikke,« siger Kim Fournais.

Direktøren i Odense Sport & Event A/S, Enrico Augustinus, glæder sig ligeledes over købet af hotellet, der rummer 36 værelser.

»Med Stella Maris som en del af vores koncern ser vi nogle meget spændende muligheder for at skabe flere synergier mellem vores forretningsben ved at kombinere vores tilstedeværelse i Odense med nye muligheder i Svendborg,« siger han.

Læs også
Top job