Erhverv

Hvad var meningen, Amdi?

Efter 22 år i skjul blev Tvind-imperiets grundlægger, Mogens Amdi Petersens, tilholdssted i 2001 afsløret på forsiden af Jyllands-Posten. På en privat tropeø ud for Floridas kyst holdt han sig skjult blandt mangemillionærer og berømtheder i en lejlighed til 50 mio. kr. Journalist Orla Borg kigger tilbage på gravearbejdet, der førte til den spektakulære afsløring. Hvis det var muligt, ville han gerne stille Tvind-lederen et spørgsmål. Men nu er han væk igen, eller er han?

Efter frifindelsen ved byretten i 2006 gik Mogens Amdi Petersen under jorden, inden repræsentanter for dansk politi nåede at forkynde anklagemyndighedens anke til landsretten for dem. Uden en sådan forkyndelse kunne ankesagen ikke komme i gang. Arkivfoto: Carsten Andreasen Domsafsigelse i TVIND sagen ved byretten i Ringkøbing. Den 28. oktober 2001 afslørede Jyllands-Posten, at Tvinds grundlægger, Mogens Amdi Petersen, holdt til i en luksuslejlighed på Fisher Island i Florida. Tvind. Den Rejsende Højskole. September 1977. (Jytte Bjerregård/Polfoto) Amdi Petersen i retten i Los Angeles med forsvarer Robert Shapiro. Tegning: Bill Roblis Sporene førte Jyllands-Postens journalister til Fisher Island. De kom til millionparadiset med en lille færge. Foto fra brochure Journalisterne der gravede i Tvind-sagen og fandt Amdi Petersens tilholdssted: Orla Borg,  Jakob Rubin, Sydamerika-korrespondent og USA-korrespondent Michael Ulveman Michael Ulveman. Mogens Amdi Petersen var på forsiden af Indblik. Jakob Rubin.

Det var et ægte journalistisk scoop, da Jyllands-Posten i 2001 kunne afsløre, hvor Mogens Amdi Petersen, Tvinds karismatiske leder, holdt sig skjult.

På det tidspunkt var Amdi ikke blevet set offentligt i 22 år, og han var sigtet af politiet for bedrageri og skatteunddragelse. Men hvor var han?..

Læs også