Erhverv

Niels Holch Povlsen arver indbringende firma fra Troels Holch Povlsen

Troels Holch Povlsen har for nylig overdraget flere virksomheder til den søn, som ikke fik en ejerandel i Bestseller.

Troels Holch Povlsen har overdraget noget af sit forretningsimperium til den relativt ukendte søn Niels Holch Povlsen. Foto: Jan Dagø DAG¯ JAN

Det er måske ikke alle, der ved det.

Men Danmarks klart rigeste person - Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen - har en lillebror, der langt fra er i offentlighedens søgelys som sin kendte storebror.

Lillebroderen hedder Niels Holch Povlsen, er bosiddende på godset Cokenach nær London i England, og han har netop overtaget flere virksomheder fra sin far, Bestseller-stifter Troels Holch Povlsen, som også bor i England.

Blandt de arvede virksomheder er det, der tidligere hed Aktieselskabet af 9.9.1949, men nu er omdannet til 7n7 A/S. Det er et investeringsselskab, som gennem de seneste fem år haft et samlet overskud på 151 mio. kr. og på et tidspunkt har haft aktiver for tæt på et milliardbeløb.

Egenkapitalen i 7n7 er dog faldet markant, da der blev taget et udbytte på 875 mio. kr. i 2019.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Niels Holch Povlsen til ejerskiftet, som udover 7n7 også omfatter et datterselskab, der udlejer erhvervsejendomme.

Dog bekræfter Mogens Madsen, der er direktør i Troels Holch Povlsens selskaber, at Niels Holch Povlsen er den nye ejer.

»Overdragelsen af 7n7 A/S til Niels Holch Povlsen er sket som led i et løbende generationsskifte. Herudover har jeg ikke yderligere bemærkninger,« skriver direktøren i en mail.

Dermed svæver det hen i det uvisse, om Niels Holch Povlsen skal arve mere af sin fars forretningsimperium med milliardvirksomheden Nine United i spidsen.

Udover de nye ejerskaber, som Niels Holch Povlsen netop har arvet fra sin far, er han også indehaver af selskabet HP Capital, der har en egenkapital på knap 500 mio. kr.

Under HP Capital er to datterselskaber i England, heriblandt godsselskabet Cokenach Limited, som i det seneste regnskab havde et overskud på 3 mio. kr.

Niels Holch Povlsen er it-uddannet og sidder i stribevis af bestyrelser for familieselskaber. Dog er Niels Holch Povlsen ikke længere en del af bestyrelsen i Bestseller, hvor han sad indtil 2018.

Niels Holch Povlsen er desuden ifølge cvr-registeret direktør i selskaberne CSR Capital og Sino-Danish Biogas Company. Begge selskaber er ultimativt ejet af Troels Holch Povlsen gennem hans schweiziske selskab Holch Povlsen Switzerland AG.

I 2014 var Niels Holch Povlsen med til at sælge forsikringsselskabet Securator til Tryg for et trecifret millionbeløb. Securator var blevet Danmarks største på markedet for elektronikforsikringer.

Læs også
Top job