Erhverv

Volkswagen-direktøren Herbert Diess roser Elon Musk

Adm. direktør i Volkswagen, Herbert Diess, sender rosende ord til konkurrenten i Tesla. Alligevel mener han ikke, at de to topdirektører har meget til fælles.

Adm. direktør i Volkswagen-koncernen, Herbert Diess, kalder konkurenten Elon Musk for »en genial fyr«. Dog ser han ikke mange ligheder mellem Tesla-direktøren og sig selv.
Foto: Albert Gea / Ritzau Scanpix

I et interview med CNN Business sendte adm. direktør i Volkswagen-koncernen, Herbert Diess, en række rosende ord til konkurrenten Elon Musk.

»Han gør virkelig en forskel. Han ændrer verden med det, han gør,« siger Herbert Diess til CNN Business.

Alligevel gør adm. direktør i Volkswagen-koncernen, Herbert Diess, det klart, at han ikke ser mange ligheder mellem ham selv og konkurrenten.

»Han tænker langt. Og han er en genial fyr. Men vi er ganske forskellige. Han er meget fokuseret på Tesla og på sin historie. Jeg driver et stort traditionelt firma, som vi forsøger at forberede til fremtiden,« siger Herbert Diess til CNN Business.

Volkswagen har meldt ud, at bilfabrikanten stræber mod at 50 pct. af salget består af elbiler i 2030. Men ifølge direktøren er »elektrificering ikke løsningen alle steder«. Han nævner Latinamerika som et sted, hvor biobrændsel, ifølge ham, er vigtigere end elbiler i kampen mod klimaforandringer.

I starten af året blev Volkswagen, der bl.a. står bag mærkerne Audi, Porche, Seat og Skoda, overhalet af Toyota, som verdens største bilproducent. I 2020 solgte VW, ifølge Bilmagasinet, 9,32 mio. biler. Tesla solgte samme år lige knap 500.000 biler, ifølge nyhedsbureauet AP.

Tidligere har der floreret rygter om, at Elon Musk har forsøgt at hyre Herbert Diess som ny adm. direktør i Tesla. Til det svarede Herbert Diess med et grin:

»Det ved jeg ikke. Det ved jeg ikke.«

Herbert Diess har været adm. direktør i Volkswagen siden 2018. Inden han kom til Volkswagen, arbejde han næsten 20 år i BMW.

Læs også