Erhverv

Anders Holch Povlsen laver ny fond under eget navn

Anders Holch Povlsen og Heartland har netop stiftet en almenvelgørende fond, som vil fremme bæredygtig udvikling.

Anders Holch Povlsen, ejer af og adm. direktør i Bestseller, har nu oprettet en velgørerfond i eget navn. Foto: Joachim Ladefoged

Danmarks med afstand rigeste person, Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, har netop stiftet en ny fond under eget navn.

Den 31. august blev Holch Povlsen Foundation således stiftet, viser oplysninger fra cvr-registeret.

Men ellers er det foreløbigt sparsomt med oplysninger om den nye fond, da der endnu ikke er lavet vedtægter for fonden. Dette skal gøres senest tre måneder efter stiftelsen.

Da vedtægterne ikke er lavet, er det derfor endnu ikke muligt at få aktindsigt i fondens størrelse og kapitalgrundlag, oplyser Civilstyrelsen, som er tilsynsmyndighed for ikke-erhvervsdrivende fonde.

Lise Kaae, adm. direktør i Anders Holch Povlsens Heartland-koncern, har heller ikke besvaret Finans' spørgsmål omkring den nye fonds størrelse og midler. Til gengæld oplyser hun, at fonden skal være almenvelgørende.

»Holch Povlsen Foundation er etableret med det formål at fremme bæredygtig udvikling med fokus på de 17 FN-verdensmål internationalt. Fonden er stiftet af Heartland, og fonden har naturligt taget udgangspunkt i vores ejerfamilies navn,« skriver Lise Kaae i en mail.

Tilbage i 2015 stiftede Anders Holch Povlsen Bestseller Foundation, der hjælper iværksættere steder som Kina, Indien og Afrika.

Startkapitalen i Bestseller Foundation var 25 mio. kr., men der ville løbende komme mere kapital til, oplyste Bestseller ved stiftelsen.

Bestseller Foundation har til formål er at yde støtte til humanitære formål, især til bekæmpelse af fattigdom og begrænsning af den globale befolkningstilvækst. Dog ikke kun med fokus på landbrug og entreprenørskab, men også ved at støtte naturbevarelse, herunder genopretning af miljømæssige økosystemer.

Det var Bestseller Foundation, som donerede 100.000 testkit til Region Hovedstaden, da coronakrisen brød løs i foråret 2020. Donationen var i første omgang anonym, men senere bekræftede Anders Holch Povlsen, at han og Bestseller Foundation stod bag.

Anders Holch Povlsen har ifølge Bloomberg en estimeret formue på 12,4 mia. dollars, svarende til knap 78 mia. kr. Det gør ham til verdens 178. rigeste person.

Læs også
Top job