Erhverv

Handelsselskabet Nordstrøm Invest er gået konkurs

Det danske selskab må dreje nøglen om, efter det i en årrække har haft forskellige positioner på det nordeuropæiske elmarked.

Selskabet Nordstrøm Invest, der har haft flere positioner på det nordeuropæiske elmarked er gået konkurs. Arkivfoto: Thomas Borberg

Det danske selskab Nordstrøm Invest, der de seneste fem år har tjent over 50 mio. kr. på det nordeuropæiske elmarked, er gået konkurs.

Det fremgår af en meddelelse fra Statstidende.

Ifølge CVR-registeret har selskabet indtil konkursen handlet med »energi og derivater med fokus på Nordeuropa«. Det vil sige, at selskabet med adresse i Aarhus har investeret på det europæiske elmarked med henblik på at skabe overskud.

Finans har i forbindelse med konkursen forsøgt at få en kommentar fra Nordstrøm Invests adm. direktør, Stefan Barkholt Ovesen. Det har ikke været muligt.

Advokat Søren Christensen Volder, der er indsat som kurator i sagen, bekræfter overfor Finans, at Nordstrøm Invest er gået konkurs og har indstillet driften.

»Det er begrænset, hvor meget vi ved på nuværende tidspunkt. Men jeg kan konstatere, at det er et tradingselskab, som har haft forskellige positioner på elmarkedet, som er gået dem imod, og så har det besluttet at indstille aktiviteten,« siger Søren Christensen Volder.

Det sker på trods af, at Nordstrøm Invest ifølge CVR-registeret i 2020 leverede sit bedste resultat til dato. Her lød overskuddet på 17,4 mio. kr. efter skat.

Samtidig viser Nordstrøm Invests regnskaber, at handelselskabet aldrig har lukket en regnskabsperiode med underskud. Ligesom Aarhus-selskabet siden etableringen har haft en egenkapital på tocifrede millionbeløb.

Ifølge Søren Christensen Volder skal det nu undersøges, hvordan bl.a. udviklingen i selskabets kapital har været forud for konkursen. Ligesom han som kurator skal undersøge driften og opgøre selskabets samlede tab.

»Det er noget af det, vi skal til at se på nu. Men det er et marked, som de seneste stykke tid har fluktueret enormt meget. Alt afhængig af hvor store beløb, du har haft investeret, så kan du jo også tabe og vinde meget store beløb på meget kort tid,« han.

Læs også
Top job