Serier

Var utilfreds med hjælpepakkerne: Nu har nordjysk firma alligevel tjent millioner

Udlejningsselskabet Godik, der er et af landets største, har trods coronakrisen leveret sit hidtil bedste resultat.

Corona rammer verden
Udlejningsvirksomheden Godik har trods aflyste festivaler og en dyster fremtidsusigt tjent millioner under coronakisen. Arkivfoto: Godik

Det danske udlejningsfirma Godik, der er blandt landets største, har flere gange under coronakrisen kritiseret regeringens kompensationsordninger, der ifølge virksomheden »ikke altid rammer helt rigtigt« og har kostet den over 100 mio. kr. i tabt indtjening.

Bl.a. har Finans fortalt, hvordan selskabet som underleverandør til minkbranchen stod udenfor kompensationsordningerne, fordi det ifølge direktøren ikke var Godiks »primære beskæftigelse«. Ligesom Børsen i januar fortalte, hvordan Godik mistede millioner på aflyste festivaler, fordi ikke havde behov for Godiks udlejningsvogne og -toiletter.

»Vi har ikke noget at betale vores bank med, og vi har heller ikke en masse at betale vores leasingselskaber med. Det er altså de to parter, der afgør, hvor længe vi kan holde forretningen kørende,« lød det dengang fra ejer og direktør Kim Godiksen.

Alligevel viser selskabets regnskab for 2020, at Godik under coronakrisen har tjent millioner. Faktisk så mange at selskabet lukker coronaåret med sit hidtil bedste resultat.

Ifølge regnskabet tjente Godik sidste år 28 mio. kr. efter skat, hvilket er mere end en fordobling sammenligner med 2019. Samtidig er egenkapitalen forbedret med 28 mio. kr., mens bruttofortjenesten landede på 100 mio. kr.

Finans har i forbindelse med regnskabet forsøgt at få en kommentar fra Kim Godiksen. Han har dog ikke ønsket at udtale sig. I stedet henviser han til en artikel i Nordjyske, hvor han tidligere har kommenteret udviklingen.

Ifølge mediet skyldes fremgangen, at Godik har tilpasset sig »de ændrede markedsvilkår« og på den måde fundet nye kunder.

»Vi har satset på udlejning af mandskabsvogne til byggebranchen og øget vores salg her voldsomt. Du kan sige, at byggeriet har reddet os,« siger Kim Godiksen til Nordjyske.

Samtidig understreger direktøren, at udlejningen til byggebranchen er mere profitabel end udlejning til festivaler og lignende events, hvor virksomheden under normale omstændigheder henter en stor del af sin indtjening.

Ifølge regnskabet er forventningen, at driften fortsat vil være påvirket af coronakrisen i 2021 som følge af aflyste arrangementer.

»Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at vurdere den samlede effekt på hverken aktivitetsniveau eller indtjening for 2021,« lyder det.

Godik blev stiftet i 1993 og udlejer bl.a. mobile toiletvogne, hegn og beboelsesvogne.

Læs også