Erhverv

Profileret kok har skaffet første michelinstjerne til Sønderborg

Som den første restaurant i Sønderborg har Syttende fået én michelinstjerne. Fyn og Nordjylland er forbigået.

Artiklens øverste billede
Syttende, der ligger i Sønderborg og har Jesper Koch i spidsen, får en michelinstjerne. Restauranten ligger på Hotel Alsik i Sønderborg. Arkivfoto: Morten Langkilde

Med én stjerne til restauranten Syttende har Sønderborg fået sin første stjerne i Michelinguiden.

Det fremgår af michelinuddelingen for de nordiske lande i Stavanger i Norge mandag aften.

Syttende ligger på Hotel Alsik i Sønderborg. I spidsen for restauranten står kokken Jesper Koch, der også er kendt som dommer i tv-programmet Masterchef.

- Jeg vil tage med mig i graven, at jeg fik en michelinstjerne til Sønderjylland. Der er så mange dygtige kokke i området, og nu løfter vi i flok, siger Jesper Koch, som er gastronomisk direktør og head chef på Syttende, kort efter uddelingen.

Koch betoner også personalets store arbejde.

Med stjernen til Syttende, som åbnede i 2019, når Michelinguiden ud til nye dele af Danmark.

- Jeg skylder så meget en region, hvor det sønderjyske kaffe- og kagebord, det gode brød og egnsretter fylder så meget, siger Jesper Koch.

Syttende sigter nu efter mere michelinhæder.

- Jeg er et konkurrencemenneske, der går efter at vinde. Og at vinde i det her handler om at få flere stjerner end bare den ene. Vi nyder det de næste par dage, og så arbejder vi hårdt for at komme op på de to stjerner, siger den gastronomiske direktør.

Syttende skriver på sin hjemmeside, at restauranten har et særligt fokus på lokale råvarer, og at den udspringer ”af den sønderjyske muld”.

Jesper Koch kommer også selv fra Sønderjylland, hvor han er opvokset.

I år har Danmark fået 38 michelinstjerner fordelt på 27 restauranter. Sidste år fik Danmark 35 stjerner fordelt på 26 restauranter.

Som tidligere år er både Nordjylland og Fyn blevet forbigået.

Derudover er den årtier gamle restaurant Kong Hans Kælder i København for første gang gået fra én til to michelinstjerner.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

/ritzau/

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.