Erhverv

Kammeradvokat stiller skarpt på Kasi-Jesper efter nye oplysninger om varekøb

Store mængder varer fra i dag konkursramte Amazing Jewelry viser sig at være videresolgt til et selskab med Jesper "Kasi" Nielsen i direktionen. Nu vil kammeradvokaten forsøge at undersøge salgsprisen.

Jesper "Kasi" Nielsen forventede i 2018 at nå op på et trecifret antal Amazing-butikker. Sådan gik det ikke. Her er han tilbage i 2017 fotograferet i selskabets  daværende butik på Strøget i København. Foto: Rune Aarestrup Pedersen.

Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten vil undersøge overførslen af store varemængder fra det i dag konkursramte Amazing Jewelry til en salgsorganisation ledet af Jesper ”Kasi” Nielsen, som i fredags fyrede samtlige medarbejdere og skar strengen over til tusindvis af provisionsaflønnede sælgere.

Ejeren af selskaberne bag salgsorganisationen er Jesper ”Kasi” Nielsens svoger, den tidligere professionelle fodboldspiller Søren Colding.

Han ser intet galt i de store indkøb fra det i dag konkursramte selskab. Kammeradvokaten vil undersøge, om handlerne er foregået til markedspris.

»Jamen, at købe varer op fra andre er der vel ikke noget galt i,« fastslår Søren Colding, der ligeledes var medlem af direktionen for Amazing Jewelry frem til konkursen.

Ifølge den nu fyrede administrationschef fra den nye salgsorganisations amerikanske hovedmarked har det vakt opsigt, at varerne ofte er blevet videresolgt med store rabatter.

»Smykker fra Amazing er blevet solgt videre herfra med rabatter på op til 70 pct.,« fortæller Lisa Salmons, der i fredags som alle andre fastansatte fra organisation blev fyret.

Søren Colding bekræfter, at det er varer fra Amazing Jewelry, som er blevet videresolgt af den nye salgsorganisation med rabatter på op til 70 pct. Men han ser ikke noget galt i det.

»Det er en del af vores strategi, Det har jeg egentlig ikke lyst til at diskutere så meget omkring,« lyder kommentaren fra Søren Colding.

Lisa Salmons har fortsat nøglerne til det amerikanske lager uden for Las Vegas. Hun har fået besked fra Danmark på at stå klar tirsdag eftermiddag, når en person fra Miami vil komme og tømme lageret.

Ifølge Lisa Salmons befinder der sig fortsat en del varer fra Amazing Jewelry på det amerikanske lager.

Partner Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten er kurator for Amazing Jewelry. Han er overrasket over oplysningerne om de store varesalg fra Amazing Jewelry til den nye organisation med de tilhørende personsammenfald.

»Jeg har aldrig hørt, at der var nogle Amazing-varelagre i USA. Da Amazing gik konkurs, var der kun efterladt en butik, som var næsten tom med et lager til en værdi i underkanten af 100.000 kr. Det er nye informationer, som vi vil kigge på. Vores interesse fokuserer naturligvis på, til hvilke vilkår og til hvilken pris smykkerne er solgt,« siger partner Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten.

Problematikken er ifølge Boris Frederiksen, at hvis et økonomisk dødsmærket selskab sælger ud af sit lager til et andet selskab til under markedsprisen eller på andre ugunstige vilkår, vil penge blive taget ud af hænderne på kreditorerne.

Derfor mener han, at det med de nye informationer om det mulige store salg fra Amazing til den nye organisation med det tilhørende personsammenfald gør det relevant at forsøge at finde informationer frem om transaktionerne.

I forvejen har Kammeradvokaten kritisk lys rettet mod selskabet Coni1 ApS, der blev tvangsopløst i sidste måned.

Coni1 var ejet af Søren Colding og ledet af Jesper ”Kasi” Nielsen, da det blev tvangsopløst ved udgangen af august. Det var blandt andet det selskab, som købte store varepartier fra Amazing Jewelry, der gik konkurs i april.

»Vi kan konstatere, at der er overført 6,5 mio. kr. fra Amazing til Coni1 i en periode op til konkursen, som vi fortsat mangler forklaring på,« fortæller Boris Frederiksen.

Søren Colding har ingen kommentarer til Boris Frederiksens interesse for salget af varer fra Amazing Jewelry til den nye salgsorganisation, hvor samtlige medarbejdere blev opsagt fredag. På spørgsmålet om den nye virksomhed risikerer at ende i en konkurs svarer Søren Colding:

»Nej, sådan ser jeg det ikke«.

Alle varerne fra organisationens danske lager er ifølge udtalelser til Finans fra flere nu tidligere medarbejdere flyttet til Spanien. Søren Colding ønsker ikke at forholde sig til den oplysning. Ligeledes ønsker han ikke at udtale sig om, hvor varerne fra det amerikanske lager skal flyttes hen.

Forretningen fortsætter dog i et nyt setup. På hjemmesiden etailsolutions.dk kan man i dag mindre end en uge efter fyringerne købe mange af koncernens smykker - herunder flere til nye lavere priser. Søren Colding er inden for det seneste måneds tid indtrådt som direktør i fem nystiftede selskaber, mens Jesper Nielsen er indtrådt som direktør for selskabet Shop Solutions ApS, der ejer det amerikanske selskab Coni2 Inc. med adresse i den amerikanske delstat Delaware.

Finans har forgæves forsøgt at indhente kommentarer fra Jesper ”Kasi” Nielsen.

Læs også