Erhverv

Familieejet fiskekoncern har tjent rekordmange millioner

Ifølge direktør Henning Priess skyldes fremgangen, at samtlige forretningsben i den mere end 120 år gamle virksomhed har »været gode og stærke«.

Aquapri blev grundlagt i 1900 og holder til i Frederiksværk. Arkivfoto: Aquapri

Der er fart på i den mere end 120 år gamle fiskeopdrætskoncern Aquapri fra Frederiksværk.

Faktisk så meget at det trods coronakrisen er lykkedes den familieejede virksomhed at levere sit bedste resultat nogensinde. Det viser et nyt regnskab for 2020/2021.

Her fremgår det, at Aquapri i perioden hev et overskud på 24 mio. kr. efter skat hjem. Til sammenligning tjente selskabet i samme regnskabsperiode året før 16 mio. kr. efter skat.

»Det er gået bedre end ventet i forhold til covid-19. Hele markedet har været godt for alle aktiviteter. Især vores hav- og dambrug har gjort det rigtigt godt, og markedsmæssigt har alle forretningsben været gode og stærke. Detailmarkedet har været utroligt stærkt, og der har formentligt været flere midler i brug blandt folk under coronakrisen, som er blevet brugt på gode fødevarer,« siger direktør Henning Priess.

Sammen med sin fætter Morten Priess står han i spidsen for Aquapri, som de ligeledes begge har ejerandele i.

Aquapri
  • AquaPri er en familieejet virksomhed grundlagt i Glyngøre i 1900.
  • Virksomheden, som er ejet af fætrene Morten og Henning Priess, opdrætter og sælger ørreder og ørredrogn.
  • Begyndte for nogle år siden også at opdrætte sandart i et fuldt recirkuleret anlæg.

Det familieejede selskabs historie går helt tilbage til 1900, da fætrenes tipoldefar Anders Priess i en alder af 14 år etablerede sin egen fiskeforretning i Glyngøre.

Henning og Morten Priess selv overtog familievirksomheden i 2007 fra deres fædre, Nels og Anders Preiss, der også begge fortsat ejer en del af fiskekoncernen og er en del af selskabets bestyrelse.

Ifølge nuværende direktør Henning Priess er forventningen, at Aquapris fremgang fortsætter, fordi særligt det japanske og europæiske marked viser stor interesse for selskabets luksusprodukter. Det gælder bl.a. ørredkaviar.

»Efterspørgslen efter vores produktioner er fortsat i indeværende år, og vi har gode forventninger til regnskabet. Vi håber bestemt, at resultatet bliver lige så godt som seneste regnskab eller endnu bedre,« siger Henning Priess.

Han understreger dog, at udryddelsen af danske mink har haft en positiv indvirkning på selskabets seneste regnskab, fordi det i mere end 50 år har drevet en minkfarm ved siden af fiskeopdrættet.

Minkproduktionen er i regnskabet beskrevet som en »ophørende aktivitet«, der i forrige regnskabsperiode udgjorde et tab på 2,5 mio. kr. før skat.

»Men hvis vi ser bort fra det, har der fortsat været fremgang, og udviklingen i året har været god,« siger Henning Priess.

Aquapri har ifølge det seneste regnskab en egenkapital på knap 185 mio. kr.

Læs også