Erhverv

Formuepleje overtager store dele af Aarhus-byggeriet Nicolinehus

Formuepleje har købt sig ind i det aarhusianske bolig- og erhversbyggeri Nicolinehus for »knap 1 mia. kr.«. Ifølge selskabet betyder det, at private investorer nu kan blive medejere af dele af det i alt 40.000 kvadratmeter store projekt.

Nicolinehus har en samlet størrelse på 40.000 kvadratmeter samt 25.000 kvadratmeter kælder. Det nye projekt kommer til at ligge mellem Havnebadet og Aarhus Lystbådehavn. PR-foto

Landets største uafhængige kapitalforvalter Formuepleje har købt sig ind i det aarhusianske kæmpebyggeri Nicolinehus, der forventes at stå klar til indflytning næste år.

Det oplyser Formuepleje og ejendomsudviklingsselskabet Bricks, der står for opførelsen af Nicolinehus, i en pressemeddelelse.

Heraf fremgår det, at Formuepleje har betalt »knap 1 mia. kr.« for overtagelsen af den ene af byggeriets »kroppe« - også kaldet Nicolinehus Nord - samt stueetagen i Nicolinehus Syd. Ifølge selskaberne gør det handlen til »den hidtil største enkeltstående ejendomshandel i Aarhus«, hvor begge selskaber har hovedsæde.

Med handlen åbner Formuepleje for, at private investorer kan blive medejere af Nicolinehus, der samlet kommer til at strække sig over 40.000 kvadratmeter.

Formuepleje sætter sig ifølge pressemeddelelsen på knap 30.000 etagemeter fordelt på 60 lejeboliger, kontor, restauranter, markedshal, dagligvarebutik og detailbutikker samt fitnesscenter og parkeringskælder.

»Det er det hidtil største projekt i Formuepleje Ejendomme-regi, og det er et projekt, vi har enorme forventninger til. Vi er meget stolte over at kunne sikre vores investorer – nuværende som kommende – medejerskab af dette særdeles spændende byggeri. Vores investorer kan nu se frem til at blive medejere af en ejendom, som bliver det naturlige centrum på Aarhus Ø,« udtaler Kristian Voldsgaard, ejendomsdirektør i Formuepleje, i pressemeddelelsen.

Han tilføjer samtidig, at åbningen »er en stærk mulighed for potentielle private investorer for at komme ind på et marked, der normalt er forbeholdt professionelle investorer«.

Martin Busk, partner i Bricks, glæder sig ligeledes over handlen.

»Vi deler en vision om, at Nicolinehus skal være et naturligt centrum på Aarhus Ø med liv på gadeplan, i butikker, på udskænkningsstederne og de mange små grønne oaser. Et sted med stor mangfoldighed, og hvor det er rart at bo og arbejde. Det er ikke nogen hemmelighed, at Nicolinehus er en hjertesag for os,« siger han i meddelelsen.

Formuepleje har netop åbnet tegningsperioden i en ny ejendomsfond, som skal finansiere en del af den store ejendomshandel. I første omgang åbner Formuepleje for investeringer i ’Nicolinehus Nord’.

Med salget til Formuepleje mangler Bricks fortsat at sælge 18 af de 181 ejerlejligheder, før hele Nicolinehus-projektet er afleveret og solgt til nye ejere.

Nicolinehus kommer til at ligge mellem Havnebadet og Aarhus Lystbådehavn.

Læs også
Top job