Erhverv

Jysk-arving Jacob Brunsborg foretager rokade i topledelsen: Jan Bøgh skal skærpe detailkoncernens opkøbsjagt

Jysk-chef Jan Bøgh rykker et trin op i familiekoncernen Lars Larsen Group og får ansvar for alle dens detailselskaber. Det skal sikre, at virksomhederne fortsat vokser, og at flere nye kommer til.

Artiklens øverste billede
Jan Bøgh er adm. direktør for Jysk med 3.000 butikker i 50 lande og har været del af koncernen siden 1995. Foto: Jochim Ladefoged.

Jysk-familien vil stå endnu stærkere i den internationale detailhandel inden for salg til boligen – og jagter også flere mulige opkøb. I den forbindelse ændres koncernens organisation, så den nuværende topchef for Jysk bliver ansvarlig for alle detail-aktiviteter i familiekoncernen, Lars Larsen Group.

Jysk er den suverænt største aktivitet. Dertil kommer en række andre detailselskaber – bl.a. Ilva, Bolia og Sengespecialisten, ligesom selskabet Sofacompany er kommet til tidligere i år efter et opkøb.

Bestyrelsesformand Jacob Brunsborg, der som søn af den afdøde stifter, Lars Larsen, tegner familien, har tidligere over for Finans fastslået, at han gerne ser flere investeringer komme til.

Netop for at styrke detail-delen af Lars Larsen Group er det tirsdag morgen internt i koncernen offentliggjort, at 61-årige Jan Bøgh, der har været adm. direktør i Jysk siden 2000, skifter post.

Han træder ind i en ny stilling som chef for Lars Larsen Group Retail med direkte reference til Jacob Brunsborg. Målet er at »styrke retailvirksomhederne på tværs af koncernen og fokusere på mulighederne for yderligere opkøb«.

Familiens investeringsselskab, Lars Larsen Group, der har Jesper Lund som adm. direktør, er fortsat holdningsselskab for den samlede koncern. Den har også store planer for investeringer - i alt fra ejendomme til virksomheder og andet. I sommer købte selskabet sig således ind i Formuepleje.

Jacob Brunsborg blev i 2019 bestyrelsesformand for familiekoncernen Lars Larsen Group. Foto: Joachim Ladefoged.

Jacob Brunsborg fastslår dog, at den nye konstruktion etableres for at styrke detaildelen. Formanden understreger, at han »aldrig har lagt skjul på, retail er rygraden i Lars Larsen Group«.

Jacob Brunsborg udtaler om Jan Bøghs nye, overordnede rolle:

»Alle retailselskaberne kan få gavn af hans viden og erfaring. Samtidig betyder ændringerne i organisationen, at vi bliver bedre i stand til at udnytte synergier på tværs af virksomhederne. Ved at frigøre Jan Bøgh for det daglige ledelsesansvar i Jysk får han langt mere tid til at arbejde med udvikling og opkøb.«

På posten i Jysk afløses Jan Bøgh af 46-årige Rami Jensen, der er adm. direktør for møbelhuset Ilva og tidligere har gjort karriere i Jysk. Dermed gennemføres også et generationsskifte på topposten.

Rami Jensen tiltræder om et år i Jysk og skal overtage posten endeligt fra Jan Bøgh ved indgangen til regnskabsåret 2023/24.

Jan Bøgh står netop nu bl.a. i spidsen for sammenlægningen af alle aktiviteter, der tidligere var delt i Jysk Nordic og Dänisches Bettenlager, så hele koncernen fremover kun fremstår som Jysk.

Jacob Brunsborg fastslår, at chefskiftet handler om »rettidig omhu«, da Jan Bøgh gør den opgave færdig og samtidig får et år til at køre parløb med Rami Jensen. Formanden fastslår:

»Det sikrer den nødvendige kontinuitet, der gør, at vi ikke behøver at sætte tempoet ned i forbindelse med ændringerne.«

Jan Bøgh har været del af Jysk siden 1995. Foto: Jochim Ladefoged.

Jan Bøgh kender allerede koncernens andre detailselskaber indgående fra bestyrelsesposter og ser gode muligheder i at arbejde mere på tværs.

»Selskaberne skal fortsat være selvstændige og med egne identiteter. Der er dog mere at hente ved, at vi opretter en decideret retailorganisation,« siger Jan Bøgh og fortsætter:

»Desuden ligger det i kortene, at vi er på udkig efter mulige opkøb både i ind- og udland inden for vores områder med detailsalg af varer til boligen. Det får jeg langt mere tid til at arbejde med. Der er klart muligheder, som vi kigger på. Dog uden at jeg kan eller vil præcisere disse.«

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.