Erhverv

Lars Larsen Group overtager Sofacompany

Danske Sofacompany med salg i en række lande og produktion i Vietnam bliver del af moderselskabet bag Jysk. Målet med opkøbet er bl.a. at øge det digitale salg i familiekoncernen Lars Larsen Group.

Artiklens øverste billede
Jacob Brunsborg er bestyrelseformand for familiekoncernen Lars Larsen Group, der har ambitioner om opkøb og investeringer for milliarder. Foto: Joachim Ladefoged.

Den familieejede koncern Lars Larsen Group fortsætter ekspansionen. Næste led i en strategi om fortsatte opkøb er overtagelse af en dansk vækstvirksomhed, der har fart i salget af polstermøbler internationalt.

Sofacompany - med hovedsæde i Ringsted, produktion i Vietnam samt salg i en række lande rundt om i Europa og USA - bliver nu del af Lars Larsen Group.

Det suverænt største selskab i den koncern er detailiganten Jysk med 3.000 butikker i 51 lande. Dertil kommer en række andre aktiviteter og selskaber også inden for netop møbler med bl.a. Actona Company, Ilva, Scancom, Bolia og Sengespecialisten.

Familieejede Lars Larsen Group indtager ejerskabet af Sofacompany - Sofaco Holding ApS, der blev etableret i 2012 af ægteparret Cathrine og Christian Rudolph.

I 2017 overtog kapitalfonden Procuritas aktiemajoriteten, men købes nu ud sammen med stifterparret, så Lars Larsen Group bliver eneejer. Parterne ønsker ikke at oplyse købsprisen.

Ledelsen i Lars Larsen Group – med adm. direktør Jesper Lund og bestyrelsesformand Jacob Brunsborg i spidsen – har ikke lagt skjul på, at målet er at øge de eksterne investeringer. Med et årsresultat før skat på 4,2 mia. kr. i 2019/20 for de samlede aktiviteter har Lars Larsen Group op mod 17 mia. kr. at investere for.

Både Jacob Brunsborg og Jesper Lund har over for Finans påpeget, at der er fokus på alle muligheder – lige fra virksomheder og selskaber til bl.a. sol- og vindenergi.

»Vi har en stor likvid beholdning og er optaget af både langsigtede og bæredygtige projekter,« lød det fra Jesper Lund først på året til Finans.

Sofacompany havde i 2020 en vækst i omsætningen på 24 pct. så salget nåede 545 mio. kr. Netop coronakrisen har skubbet fart i salget af produkter til hjemmet i flere lande. Væksten er ifølge adm. direktør Henrik Andersen fortsat ind i 2021 for Sofacompany. Ambitionen lyder på at nå en vækst omkring 40-50 pct. i år, så omsætningen runder de 800 mio. kr.

Møbelselskabet har fokus på onlinesalg direkte til forbrugere. Desuden har virksomheden 20 showrooms fordelt over en række lande, hvor kunderne kan se og vælge opbygning af sofaer, stoffer til disse og andet.

Netop det digitale er afgørende i overtagelsen siger Jan Bøgh. Han er ud over at være adm. direktør i detailselskabet Jysk også er bestyrelsesformand for en række af selskaberne i Lars Larsen Group - og nu også Sofacompany.

Jan Bøgh er ud over posten som adm. direktør for Jysk bestyrelsesformand i en række selskaber under Lars Larsen Group. PR-foto.

»Opkøbet tager afsæt i vores strategi om, at vi ønsker at være endnu stærkere digitalt, så vi opnår samme markedsandel på de digitale platforme som med vores fysiske butikker. Her har Sofacompany stort potentiale,« udtaler Jan Bøgh om investeringen.

Han understreger, at Sofacompany ikke skal være del af Jysk - trods hans rolle som formand. I stedet skal det nye selskab på linje med koncernens andre køre som en selvstændig virksomhed.

Adm. direktør Henrik Andersen fortsætter på posten i Sofacompany, der indtil 2019 hed Sofakompagniet. I takt med vækst i det internationale salg valgte selskabet da at skifte navn.

Henrik Andersen er adm. direktør for Sofacompany. PR-foto.

»Det er spændende at blive del af en storkoncern som Lars Larsen Group med masser af brancheviden og kapital til ekspansion. Det passer som fod i hose for os at blive del af en koncern, der er kendt for at kunne sikre effektive løsninger og trimning af værdikæden - samtidig med at vi kører videre i eget regi,« siger Henrik Andersen.

Han har siden 2017 har været adm. direktør for Sofacompany og tidligere i karrieren bl.a. haft en lignende post i møbelkæden Ilva, før den blev del af netop Lars Larsen Group.

Handlen mellem Lars Larsen Group og Procuritas bliver ifølge en meddelelse fra partnerne gennemført, »så snart den er godkendt af relevante myndigheder«.

Da Lars Larsen Group i 2016 opkøbte møbelproducenten Actona tog det konkurrencemyndighederne ni måneder at godkende handlen. Mens Actona er leverandør til en lang række kunder i detailhandlen inden for møbler, har Sofacompany dog udelukkende egen salgskanal og produktion.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.