Erhverv

Mest for mænd – men med plads til kvinder

Jyllands-Posten blev grundlagt af mænd og skrevet af mænd de første 74 år. Men i 1945 trådte journalist Aase Gliemann ind på redaktionen. I 2021 er der for første gang i avisens historie ikke lagt op til en ren herrefrokost, når chefredaktionen mødes, efter at Marchen Neel Gjertsen er blevet udnævnt til chefredaktør.

Da Marchen Neel Gjertsen blev udnævnt til chefredaktør i februar 2021, gav hun udtryk for, at det klædte Jyllands-Posten at få en kvinde i chefredaktionen. Arkivfoto: Tobias Nicolai Christina Agger, ny indlandsredaktør på Jyllands-Posten. Christina Agger bor i dag i København, men hun flytter snart tilbage til sin fødeby Horsens.  Hun får som indlandsredaktør base på avisens hovedredaktion i Aarhus. Jette Elbæk, udlandsredaktør.

Da Kirsten Elley satte sig til rette som nyhedschef – eller a-mand, som det dengang kaldtes på Jyllands-Posten – var hun med egne ord »lidt af en nyskabelse«. Her fra den centrale plads i redaktionssekretariatet bliver avisen tilrettelagt og styret. Der træffes et utal af beslutninger om, hvilke historier som må falde, hvilke der skal bringes, hvilke skal fremmes til topplacering, og hvilke der kan registreres med en note.

»Det var et intenst job. Der var ingen facitliste, vi, der sad i stolen, havde magten til at sammensætte næste dags avis,« siger Kirsten Elley om jobbet som a-mand...

Læs også