Serier

Britt Meelby Jensen blev kaldt biotekdronningen: "Jeg tror desværre, det er et udtryk for, hvor få kvinder der fortsat er i topledelserne i Danmark"

Øverste direktør hos Atos Medical, Britt Meelby Jensen, er arbejdsom og nysgerrig på det, hun giver sig i kast med, og det har ført hende til toppen af life science-branchen. Et sted, hvor der stadig mangler kvinder.

Corona rammer verden
Foto: Atos Medical

Medierne døbte Britt Meelby Jensen ”den nye biotekdronning”, da hun tiltrådte som adm. direktør hos biotekselskabet Zealand Pharma i marts 2015. Men det er ikke en titel, hun bryder sig om. Ikke så meget fordi hun selv oplever udfordringer som kvinde i hverdagen, men mere fordi det viser, at samfundet ikke er kommet særlig langt på det felt, mener hun.

”Egentlig synes jeg, det desværre er reflekterende på, hvor vi er som samfund. Det er ikke tit, at mænd får sådan en titel. Du kalder ikke Lars Fruergaard Jørgensen (topchef i Novo Nordisk, red.) for ”farmakongen”. Jeg tror desværre, det er et udtryk for, hvor få kvinder der fortsat er i topledelserne i Danmark,” siger hun...

Læs også
Top job