Erhverv

SpaceX har landet sin første turistraket - og gør klar til at sende fem nye op

De fire første rumturister, der rejste med Elon Musk-selskabet SpaceX, landede lørdag efter tre dages tur rundt om jorden. Allerede nu er de næste rumrejser booket og planlagt.

Det er rigmand og ingeniør Elon Musk, der står bag rumfartsvirksomheden SpaceX. Foto: Washington Post/Jonathan Newton

SpaceX sendte for nylig fire civile alene ud i rummet for første gang nogensinde - og det er kun begyndelsen, lyder det fra Elon Musks rumfartsvirksomhed.

Det skriver CNN.

En milliardær, en professor, en rumfan og en lægeassistent landede lørdag på jorden efter tre dages tur i rummet. Det er det første hold af udelukkende turister, som SpaceX har sendt ud i rummet og hermed markerede rumfartsvirksomheden sit mål om for alvor at skubbe gang i den såkaldte rumturisme.

Turen, der blev døbt Inspiration4, blev den første en række af allerede-bookede turistture for SpaceX. Virksomheden fortæller, at den allerede har yderligere fem rumture planlagt i løbet af de kommende måneder. Herunder bl.a. en tur med den japanske milliardær Yusaku Maezawa, der vil flyve rundt om månen.

Og selvom en tur ud i rummet lyder som en eksklusiv fornøjelse forbeholdt de rigeste af de rigeste, så tegnede den første SpaceX-tur et andet billede. Blandt andet havde Chris Sembroski, en 42-årig selverklæret rumfan, vundet turen i et online lodtrækning.

SpaceX blev grundlagt tilbage i 2002 af mangemilliardær og ingeniør Elon Musk, men han er imidlertid langt fra den eneste rigmand, der lige nu leger med rumfart.

Både Amazon-grundlægger Jeff Bezos og entreprenøren Richard Branson har startet hhv. Blue Origin og Virgin Galactic - begge rumfartsvirksomheder med turisme som mål.

Alle tre har kappedes indbyrdes om, hvem der først blev klar med en raket, som kunne flyve ud i rummet. Richard Branson blev den første til at sende sig selv ud i rummet d. 11. juli i år - blot ni dage inden Jeff Bezos.

Læs også
Top job