Erhverv

Kendt ejendomshandler tiltalt for coronasvindel

Peter Norvig og hustruen er blevet tiltalt for flere forhold af svindel i forbindelse med coronastøtten, skriver Berlingske.

Peter Norvig og ægtefællen Hanne Nørrisgaard er tiltalt for blandt andet underslæb og svindel med lønkompensation. Foto: Martin Zakora.

Det kan ende med en fængselsstraf for den kendte ejendomsforhandler Peter Norvig og ægtefællen Hanne Nørrisgaard, efter at de i forbindelse med statens støtte til virksomheder under coronakrisen angiveligt har overtrådt loven.

Det skriver Berlingske.

Peter Norvig er tiltalt for flere forhold af svindel med offentlige midler, underslæb og for at have udgivet sig for at være ejendomsmægler, selvom han tidligere er blevet frakendt retten til at bruge den titel.

Oven i det er Hanne Nørrisgaard tiltalt for svindel med offentlige midler.

»Jeg kan kun sige, at det er sindssygt ubehageligt, at vi nu er tiltalt. Men vi kan ikke genkende det billede, der bliver tegnet, så nu må vi tage den i retten,« siger Peter Norvig til Berlingske.

Tiltalen kommer efter, at Ejendomswatch i december 2020 kunne fortælle, at politiet undersøgte Peter Norvig for mulig fusk for millioner.

I januar anholdt og sigtede politiet Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard for at have svindlet med 2,6 mio. kr.

Den påståede svindel skulle være foregået via ejendomsselskabet B2B Propertry, som tidligere hed Living Homes og blev drevet af Peter Norvig, som bad Erhvervsstyrelsen om lønkompensation for 16 ansatte. Også Hanne Nørrisgaards møbelforretning Loving Rooms står for skud.

Ifølge anklageskriftet har Peter Norvig desuden bedt en direktør om at overføre 250.000 kr. til brug i arbejdsrelaterede sammenhænge, men pengene har Peter Norvig ifølge anklagen brugt til eget forbrug.

Peter Norvig afviser ifølge Berlingske alle tiltalens forhold.

Læs også