Børnetøjsforhandleren Tinderbox er solgt til kendt iværksætter
Selskabet bag børnetøjbrandet Tinderbox blev taget under konkurs tidligere på måneden. Selskabet forhandlede kendte mærker som Ralph Lauren, Stella McCartney Kids og Tommy Hilfiger.
Dele af den konkursramte børnetøjsforhandler Tinderbox, der åbnede sin første butik for syv år siden, er blevet solgt til den danske iværksætter Casper Blom.
Det oplyser advokat Teis Gullitz-Wormslev til Finans. Han vil dog ikke vil oplyse prisen for handlen.
I stedet fortæller han, at salget omfatter Tinderbox-navnet og selskabets varelager, mens de fire sjællandske butikker, som Tinderbox havde forud for konkursen, ikke er en del af handlen.
»Vi har haft samtlige aktiver og aktiviteter udbudt til salg og efterfølgende accepteret det bedste bud. Alle tidligere ca. 40 medarbejdere er opsagt og fritstillet og indgår derfor ikke i handlen. En stor del af aktiverne i virksomheden er omfattet af virksomhedspant, og det er alle aktiver, der er solgt også. Derfor er det primært panthaverne, som får noget ud af salget,« siger Teis Gullitz-Wormslev.
Ifølge kuratoren er salget sket gennem Casper Bloms selskab Prido ApS.
Casper Blom er et kendt navn indenfor dansk iværksætteri. Han er især kendt for virksomheden Billigegolfbolde.dk, som han stiftede som ung. Som 18-årig solgte han golfbolde for millioner, men fire år senere solgte Casper Blom virksomheden for et ukendt beløb.
Finans har i forbindelse med Casper Bloms overtagelse af Tinderbox fredag forsøgt at få en kommentar fra iværksætteren. Det har ikke været muligt.
Udover at være kendt for sælge brugte golfbolde online, købte Casper Blom for godt et år siden Danmarks ældste legetøjsbutik Geppels Legetøj sammen med iværksætter Andreas Hyttel Schrødere. Det skete, da ægteparret bag - Lars Nybjerg og Karina Dyvekær - ønskede at »prøve noget nyt«.
Nikolaj Forsberg, der ejer halvdelen af selskabet Tinderbox Denmark, som frem til konkursen stod bag børnetøjsforhandleren af samme navn, fortalte i forbindelse med konkursbegæringen, at coronakrisen og de gentagne nedlukninger af detailhandlen var medvirkende til at selskabet måtte kaste håndklædet i ringen.
»Det er jo helt åbenlyst, at vi blev ramt på begge kinder under coronakrisen. Vores webshop var kun lige under opbygning og kunne derfor ikke bære os igennem det alene, da stormagasinerne og lufthavnen lukkede ned. Det blev en negativ spiral, da vi heller ikke kunne få leveret som planlagt, og så nåede vi et håbløshedstidspunkt,« sagde han.
Han købte sig ind i Tinderbox Denmark i 2020, efter brandet året forinden gennemgik en rekonstruktion som følge af »økonomiske vanskeligheder«.