Erhverv

Storbritannien mangler akut lastbilchauffører: Bilister hamstrer benzin i panik

Premierminister Boris Johnson vil i følge flere britiske medier søndag udstede 5000 tidsbegrænsede visa til udenlandske lastbilchauffører.

"Ude af drift"-skilte på en BP-station i London lørdag. REUTERS/Peter Nicholls

I store dele af Storbritannien er der lige nu akut mangel på lastbilchauffører. Presset på forsyningskæderne er enormt, og det har fået chauffører og bilister rundt i hele landet til at hamstre benzin i panik.

Det skriver flere britiske medier.

Storbritannien mangler omkring 100.000 chauffører med lastbilkørekort, har den britiske vejtransportindustris interesseselskab Road Haulage Association anslået.

Ifølge BBC vil den britiske regering allerede søndag udskrive omkring 5000 tidsbegrænsede visa til udenlandske lastbilchauffører, der kan hjælpe Storbritannien med at få leveret varer og forsyninger. Dermed har premierminister Boris Johnson foretaget en kovending, da han tidligere pure har afvist netop den løsning.

Ifølge The Guardian er det en kombination af Brexit og coronapandemien, der har skabt pres på forsyningskæderne. Brexit betød nemlig, at det var sværere at få et arbejdsvisa til Storbritannien.

Lørdag eftermiddag er der rapporter om lange kører hos landets benzinstationer - i hvert fald dem der er åbne. Ifølge Bloomberg er eksempelvis 20 af BP’s stationer lukkede, da man er løbet tør for benzin, mens flere andre benzinselskaber har begrænset mængden af benzin, der kan købes. Automobile Association, som er interesseorganisation for Storbritanniens bilister fortæller dog til The Guardian, at der ikke er tale om mangel af benzin. Der er i stedet tale om hamstringer, og fra Automobile Association opfordrer man bilister til kun at fylde benzin på, når det er nødvendigt.

Også supermarkedskæden Costco har genindført grænser for køb af nogle essentielle varer, herunder toiletruller, flaskevand og nogle rengøringsmidler, for at undgå hamstring som også var et problem under coronakrisen, skriver Bloomberg.

Læs også