Erhverv

Pressede rejseaktier retter sig efter lempede coronaregler

Store europæiske rejsevirksomheder kan så småt se deres aktiekurser stige igen. Det sker efter både USA og Storbritannien har lempet indrejsereglerne.

IAG, der ejer det britiske flyselskab British Airways, har set sin aktiekurs stige med 21 pct. de seneste to uger. Arkivfoto.

Med nye lempede rejseregler i det meste af verden har flyselskaberne fået lidt af luften tilbage under vingerne. Det gælder også de bagvedliggende selskabers aktiekurser, der ligesom mange andre sektorer er steget støt gennem de seneste par uger.

Højdespringeren er British Airways ejerselskab IAG, hvis aktie gennem de seneste to uger er steget 21 pct. Ifølge Bloomberg, har aktiekursen taget springet efter Det Hvide Hus’ udmelding om genåbning af USA for vaccinerede rejsende. Samtidig har Storbritannien lempet kravene for test ved indrejse, hvilket også har haft positiv indvirkning på især det britiske flyselskabs aktie.

Air France-KLM er i samme periode steget med 17,6 pct, mens Deutsche Lufthansa AG og Ryanair Holdings Plc. er steget med hhv. 8,6 pct. og 7,6 pct.

I lidt mere hjemlige skandinaviske omgivelser er aktiefesten dog ikke helt så stor som i det store Europa. SAS-aktien er ’kun’ steget med 3,65 pct., mens det tidligere konkurstruede Norwegians aktie er blevet 1 pct. mindre værd de seneste 14 dage.

Samlet set forbliver de europæiske luftfartsselskaber for nuværende omkring 25 pct. under niveauet før pandemien, og aktieniveauet underpræsterer stadig sektorer som industri og detailhandel, der samlet er steget 30 pct. fra pandemiens lavpunkt, lyder det fra Bloomberg.

Andre områder i rejsebranchen viser også bedre tegn. Den tysk-engelske rejsearrangør TUI AG steg 10 pct. på tre dage efter, at Storbritannien d. 17 september meldte ud, at testkravene ville blive lempet. WH Smith, som har en lang række lufthavnsbutikker rundt omkring i verden, har oplevet en aktiestigning på 13,6 pct. Begge disse aktier er dog også langt under fordums værdi.

Læs også