Serier
BREAKING

Krav om forandringer i Sydamerika

Befolkningerne i mange sydamerikanske lande har sendt en klar besked til politikerne om, at de ønsker forandringer. Økonomisk fremgang står meget højt på ønskelisten.

Corona rammer verden
Luftfoto af Manaus i det nordlige Brasilien. Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix

Landene i Sydamerika oplever som andre steder i verden et markant økonomisk opsving i år efter en historisk nedtur sidste år som følge af coronakrisen. Men regionen har haft skuffende økonomisk vækst i en årrække, og fattigdommen og uligheden er stor, så befolkningerne er i stigende grad utilfredse med regeringerne. Derfor er magten skiftet i flere lande, hvor der har været valg i år, mens oppositionen står stærkt i meningsmålingerne i andre lande, hvor der endnu ikke har været valg.

I Argentina klarede den centrum-højreorienterede opposition sig væsentligt bedre end den siddende venstreorienterede regering ved primærvalget i midten af september, hvorfor regeringen ventes at stå svækket tilbage efter midtvejsvalget den 14. november. Argentinerne har i flere år måttet se deres lønninger blive udhulet af landets kronisk høje inflation, som i år ventes at nå op på omkring 48 pct. Som et resultat heraf er fattigdommen steget kraftigt, og over 40 pct. af befolkningen lever nu i fattigdom...

Læs også
Top job