Erhverv

Luksusbaby blev solgt for millioner: Sådan blev handlen til

Serieinvestorerne Anders Holch Povlsen, Jacob Risgaard, Mark Nielsen og Jan Lehrmann har købt knap halvdelen af børnetøjsbrandet Luksusbaby. Én ting undervejs fik stifterne til at stoppe op.

Det danske firma Luksusbaby med ægteparret Ann-Louise Christine Aasted og Morten Grabowski Kjær i spidsen gør klar til at åbne i flere danske byer. På sigt er drømmen at udvide butiksnettet udenfor Danmarks grænser. Foto: PR

For syv år siden var målet at skabe en forretning, der kunne sikre Ann-Louise Christine Aasted lige så i meget løn, som hun fik som butikschef i den lokale Kiwi Minipris i Nordjylland.

I slutningen af september blev knap halvdelen af forretningen solgt i en indbringende handel med nogle af landets meste erfarne erhvervsprofiler.

Det skete, da serieinvestorerne Anders Holch Povlsen, Jacob Risgaard, Mark Nielsen og Jan Lehrmann overtog børnetøjskometen Luksusbaby, der siden etableringen har sikret både Ann-Louise Christine Aasted og hendes mand Morten Grabowski Kjær faste lønninger.

»Vi har selvfølgelig fået en god sum penge for virksomheden, men havde du spurgt mig for otte år siden, og jeg havde fået samme sum penge, så havde vi nok været helt oppe at køre. Det var faktisk en meget speciel følelse at køre derfra efter at have skrevet under, og jeg er egentlig lidt overrasket over, at vi ikke havde lyst til at skeje ud og købe et eller andet vildt,« siger Ann-Louise Christine Aasted, der ikke ønsker at løfte sløret for den præcise købspris.

Hun stiftede Luksusbaby i 2014, da hun var på barsel med parrets tvillinger, og det første lange stykke tid blev det drevet rundt om brændeovnen i stuen.

Jobbet som butikschef beholdt hun også i første omgang, selvom det eneste, der sådan rigtigt for alvor gjorde hende nervøs ved at kaste sig ud i livet som iværksætter, var omgangskredsens reaktioner.

Et utal af gange blev hun mødt af kommentarer om, at det ikke ville kunne lade sig gøre at tjene penge på børnetøj. Men den påstand er dog for længst gjort til skamme. Ifølge Luksusbabys seneste regnskab tjente firmaet 10,1 mio. kr. i 2020, mens omsætningen har bevæget sig på den anden side af 100 mio. kr.

Samtidig er investeringen i Luksusbaby den største nogensinde for både Jan Lehrmann og Coolshop.

Forud for salget mødtes ægteparret med investorerne en håndfuld gange for at sikre, at der var »den rette kemi«, og visionerne forbliver de samme. Pengene har nemlig på ingen måde været afgørende for det nordjyske par, der løbende har geninvesteret selskabets overskud i virksomheden.

»Vi har altid sagt, at vi aldrig ville sælge en andel for at indkassere penge. De seneste år har vi været godt lønnet, tjent gode penge og haft gode vilkår, så salget kommer ikke til at ændre noget for vores hverdag. Vi har været drevet af at få taget presset af vores skuldre og gå en mindre snørklet vej fremover, fordi der kommer mere erfarne kræfter ind,« siger stifteren.

Selv droppede hun skolesystemet efter 9. klasse, mens Morten Grabowski Kjær har en baggrund som politiassistent.

Luksusbaby har på nuværende tidspunkt en webshop, butikker i Aalborg og Aarhus og mere end 150 ansatte. Samtidig er selskabet i gang med at bygge et stort lager i Nordjylland, som skal sikre yderligere vækst og medvirke til, at Luksusbaby kan udvide butiksnettet udenfor Danmarks grænser.

»Jeg er selvfølgelig rigtigt stolt over, hvor vi er i dag. Men det er egentlig ikke noget, jeg tænker over i hverdagen. Man skal huske, at der er både fordele og ulemper ved at drive en stor forretning. Jeg kan f.eks. mærke, at det, at jeg ikke kan navnene på alle medarbejdere længere og ved noget om dem, er specielt. Det har jeg skullet vænne mig til, og derfor er vi også så småt begyndt at ansætte mellemledere. For vores medarbejdere fortjener nærhed og den her tætte kontakt, som jeg personligt godt kan lide,« siger Ann-Louise Christine Aasted, der understreger, at salget ikke kommer til at ændre noget på hende og ægtemandens rolle i firmaet.

Selvom handlen ifølge stifteren kom i hus »stille og roligt«, og både Jacob Risgaard og Jan Lehrmann selv havde kontaktet Luksusbaby for at lande en aftale, så var det alligevel med en vis nervøsitet i kroppen, at ejerparret troppede op på Hotel Viking i Nordjylland til det første møde med investorerne. For ville kemien være der? Og hvordan var Jacob Risgaard og Jan Lehrmann mon udenfor studiet i DR-programmet ”Løvens Hule”?

»Det er mennesker, som vi har dyb respekt for og ser op til på mange punkter, men efter det første kvarter løsnede det hele op, og vi delte en masse røverhistorier. Jeg kan huske, at jeg sagde til Jan Lehrmann, at han slet ikke var så kedelig som på tv,« griner Ann-Louise Christine Aasted og tilføjer:

»Men sådan er det jo ofte. I virkeligheden er de jo også bare mennesker.«

Undervejs var der dog én ting, som gjorde iværksætterparret nervøse.

Midt i processen opdagede de nemlig, at Ann-Louise Christine Aasted var gravid med parrets tredje barn.

»Tre dage efter at vi fandt ud af, at jeg er gravid, ringede vi til investorerne. Vi gav dem muligheden for at bakke ud, fordi det var vigtigt for os ikke at spilde hinandens tid, hvis de alligevel ikke var interesseret. Jeg kan jo formentligt ikke give den lige så meget gas det første år, og der kunne jeg mærke, at jeg selv ville være nervøs, hvis det var mig, der smed så mange penge efter noget, hvor den ene halvdel af duoen var lidt udfordret,« siger Ann-Louise Christine Aasted.

I stedet for at bakke ud gav investorerne et svar, som ifølge Luksusbaby-stifterne bekræftede dem i deres valg.

»Det er jo lige præcis det, som livet handler om,« lød det fra investorerne.

Læs også
Top job