Erhverv

Kvotekongen skovler fortsat penge ind i nyt millionregnskab

Kvotekongen Henning Kjeldsens regnskab for 2020 viser, at pengene fortsat strømmer ind til den kontroversielle storfisker. I 2020 lød overskuddet således på 63 mio. kr.

Henning Kjeldsen, ejer af kæmpekutteren Gitte Henning og en af Danmarks rigeste mænd. Foto: Betina Garcia.

Storfiskeren og milliardæren Henning Kjeldsen fortsætter med at fange fisk for mange millioner kroner.

Driftsresultatet for fiskematadorens holdingselskab Henning Kjeldsen Holding lyder i regnskabet på hele 163 mio. kr. Det er en forbedring fra året forinden, hvor det samme tal lød på 145 mio. kroner.

Det forbedrede driftsresultat kaster dog ikke flere penge af sig end tidligere på bundlinjen, der i 2019 således lød på 73 mio. kr., mens Danmarks rigeste fisker i 2020 landede et overskud på 63 mio. kr. i holdingselskabet.

Koncernen skriver i ledelsesberetningen, at resultatet er under forventning.

Der fremgår ikke nogen omsætning af regnskabet, men bruttofortjenesten afslører, at der fortsat bliver hævet fisk op over rælingen på kæmpekutteren Gitte Henning, der er et af koncernens datterselskaber. Bruttoavancen i koncernen lød i 2020 på 222 mio. kr., mens tallet året forinden var på 191 mio. kr.

Derudover har egenkapitalen i holdingselskabet tager et kvantespring fra 686 mio. kr i 2019 til 2,3 mia. kr i 2020. Ifølge virksomheden skyldes det ændringer i regnskabspraksissen, hvor materielle og immaterielle anlægsaktiver nu indregnes efter dagsværdi.

Der tilfalder også Henning Kjeldsen Holding et mindre rap over nallerne i revisorpåtegningen. Den afslører, at selskabet ikke har indberettet skat af det udloddede udbytte, hvilket er i strid med lovgivningen. Det samlede udbytte for året lød på 111.000 kr. mod 10 mio. kr. forrige år.

Henning Kjeldsen er stadig på anklagebænken i en verserende retssag, der er blevet kaldt dansk fiskeris største kriminalsag nogensinde.

Retssagen forventes at blive afsluttet i slutningen af indeværende år. Anklageren kræver bødestraf, konfiskation af indtjeningen og så står Henning Kjeldsens ret til at drive erhvervsfiskeri også på spil. Henning Kjeldsen forventer frifindelse.

Læs også
Top job