Erhverv

Rivian spenderede tæt på én mia. dollars i første halvår - søger nu om børsnotering

Bilproducenten leverede de første elektriske pick-up trucks i september.

Rivian fik et forspring i forhold til konkurrenterne med firmaets første elektriske pick-up, R1T, der blev leveret for første gang i september.. Arkivfoto: Bloomberg/Patrick T. Fallon

Den amerikanske elbilsproducent Rivian, som både techgiganten Amazon og den traditionsrige bilproducent Ford ejer andele i, har søgt om at blive børsnoteret og optaget på det amerikanske indeks Nasdaq.

I materialet til børsnoteringen ses det, at Rivian i løbet af de første seks måneder af 2021 havde et tab på 994 mio. dollars svarende til knap 6,4 mia. danske kr.

Det skriver bl.a. CNBC og Reuters.

Ifølge Reuters har selskabet den seneste tid investeret voldsomt i udviklingen af dets elektrisk drevne pick-up truck - altså en bil med åbent lad, som er særligt populær blandt de amerikanske bilbrugere.

Bilproducentens første model - R1S SUV - kom på markedet i midten af september, og dermed slog Rivian bl.a. Tesla i kampen om at levere elektriske pick-up trucks til det amerikanske marked. Der var i forvejen lagt ordre ind på hele 48.390 styks i USA og Canada.

Da bilerne først blev solgt i september, er omsætningen af disse er altså ikke med i regnestykket, der viser det store millionunderskud i første halvår.

Rivian blev stiftet af den nuværende adm. direktør, RJ Scaringe, i 2009. I dag har selskabet 6.274 medarbejdere, som primært arbejder på hovedsædet i amerikanske Illinois.

Amazon og Ford ejer hver fem pct. af Rivian, der som en del af selskabets forretninger leverer elektrisk drevne varebiler i Amazon. Ifølge Reuters har Amazon bestilt 100.000 af disse.

I 2020 spenderede Rivian over én mia. dollars svarende til omkring 6,4 mia. kroner.

Læs også
Top job