Erhverv

Amerikansk kapitalfond vinder en af Storbritanniens største supermarkedskæder

En anden byder var kun én britisk pence under, hvad auktionsvinderen bød.

Storbritanniens fjerdestørste supermarkedskæde er auktioneret til amerikansk kapitalfond. Bestyrelsen opfordrer investorer til at sælge. (Photo by Niklas HALLE'N / AFP)

Auktionen af Storbritanniens fjerdestørste supermarkedskæde, Wm Morrisions, har løbet over en længere periode, men det endte med, at det var den gamle, amerikanske kapitalfond Clayton, Dubilier and Rice, der løb med en smal auktionssejr.

Ifølge Reuters lykkedes det for amerikanske CD&R at overbevise bestyrelsen i Morrisons med et bud på 287 pence pr. aktie, hvilket blot var en enkelt pence mere, end hvad en anden byder i form af den Softbank-ledede kapitalfond Fortress Investment Group, der lagde et bud ind på 286 pence pr. aktie for den britiske supermarkedskæde, bød.

Den samlede pris endte på syv milliarder pund, hvilket svarer til knap 61 mia. danske kr.

»Dagens bud fra CD&R giver fremragende værdi for aktionærer,« sagde formand for Morrisons, Andrew Higginson, ifølge Reuters i forbindelse med, at bestyrelsen fremlagde sin opfordring til investorerne om at sælge afgive deres aktier til CD&R til den givne kurs.

Kampen om at overtage Morrisons har for alvor raset siden juni, skriver britiske BBC, som desuden fortæller, at britiske selskaber i øjeblikket kan være oplagte investeringskandidater for udenlandske selskaber, fordi Storbritannien har været hårdt ramt af corona, og pundet endnu ikke er oppe på niveauet fra før corona.

Morrisons er en aldrende supermarkedskæde i Storbritannien, der har eksisteret siden 1899, hvor firmaet startede som marskandiser, der solgte æg og smør. Sidenhen er det vokset til et milliardstort selskab med næsten 500 supermarkedet og over 118.000 ansatte, hvilket i dag gør det til Storbritanniens fjerdestørste efter Tesco, Sainsbury’s og Asda.

Læs også